Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În perioada 3 -7 octombrie, la Dorohoi, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, a avut loc întâlnirea elevilor și profesorilor din cele șase țări partenere în cadrul Proiectului Erasmus Plus, „Sagas from past to the Future”.
Proiectul este deja în cel de-al doilea an de desfășurare și este finanțat de Comisia europeană în cadrul Programului Erasmus Plus, Parteneriate strategice între școli.
Pe parcursul celor cinci zile de lucru, echipele din Suedia, Germania, Spania, Turcia, Ungaria, împreună cu elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare au participat la activități de învățare și formare care au avut ca obiective: cunoașterea de către elevi a Locurilor de legendă din fiecare țară partenera; familiarizarea elevilor cu legende și locații de legendă din România, în special faimoasa Legendă a lui Dracula; promovarea tradițiilor și a valorilor culturale românești; crearea de oportunități de dezvoltarea competențelor sociale și de comunicare în limba engleză.
Programul reuniunii a cuprins întâlniri cu reprezentanți ai comunității locale cu ocazia Festivității de bun-venit, organizate în școală, întâlnirea oficială cu primarul orașului, domnul Dorin Alexandrescu, la Primăria Municipiului Dorohoi și sărbătorirea Zilei Internaționale a muzicii la Muzeul George Enescu, în cadrul proiectului de parteneriat cu alte școli din oraș.
Au fost organizate ateliere de lucru pentru elevi precum: Artă și creație, Teatru, Dans traditional și Jocuri sportive. În cadrul acestora elevii au lucrat în echipe mixte și au învățat să confecționeze măști, să interpreteze roluri ale personajelor din cartea „Dracula” a lui Bram Stoker, au descoperit dansul tradițional românesc și au participat la câteva jocuri sportive și activități în aer liber.
Ca rezultate finale elevii au realizat povestiri – foto, cu scurte variante moderne ale Legendei lui Dracula, produsece au constituit scopul principal al activităților propuse pentru întâlnirea din România.
Pentru buna desfășurare a activităților, un rol decisiv l-a avut strânsa colaborare a organizatorilor de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi cu întreaga comunitate locală: părinții elevilor, reprezentanții Primăriei Municipale și ai diverselor instituții din oraș - Casa de cultură Dorohoi, Centrul de informare turistică, Muzeul George Enescu, Ansamblul Cordăreanca;
Aceste zile de întâlnire au fost experiențe minunate și unice în care elevii și profesorii din diverse colțuri ale Europei au reușit să înlăture orice bariere sau prejudecăți, interacționând, comunicând, împărtășind din propriile experiențe, legând prietenii și descoperind adevăratele valori ale culturii românești, oamenii ospitalieri, frumusețea tradițiilor și a locurilor noastre. (prof. Livia Viziteu)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.