Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Acum, când clopotele toamnei răsună peste sat, ne simțim datori să ne deschidem porțile pentru a sărbători acest îmbelșugat anotimp. Învăluită de aroma fructelor mature și de parfumul frunzelor uscate, Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești a dorit să slăvească această perioadă prin cântec, poezie și voie bună.
Sărbătoarea toamnei ne oferă prilejul de a ne exprima emoția, admirația și de a ne întări ideea că rodul bun există pretutindeni: în cultură, în oameni, în educație, în copii. Prin această activitate, desfășurată în fiecare an, ne-am propus să ne deschidem sufletele în fața a tot ceea ce înseamnă natură, artă și frumos. Prin pletele arămii ale toamnei au răsunat melodii închinate ei, tropote de dans, versuri bine alese și râsete plăpânde de copii.
La nivel primar, domnul învățător Mihai Codreanu împreună cu elevii clasei pregătitoare ne-au încântat cu un șirag de melodii și o bună porție de poezie. Doamna învățător Tărnăuceanu Daniela alături de elevii clasei I au selectat cu grijă câteva poezioare și cântecele cu tema toamnei.
La nivel gimnazial, elevii clasei a VII – a coordonați de doamna profesor de Chimie, Alina – Izabela Mihai au realizat un moment educativ cu scopul de a sublinia transformările plantelor, în principal a frunzelor, cu o insistență asupra schimbării culorilor acestora odată cu venirea toamnei.
Doamna profesor de Limba Franceză, Harapu – Sinculei Ionela a coordonat activitatea elvilor de la V – VIII în care s-au realizat lucrări ale elevilor, sculpturi în dovleac, care cu ajutorul a două mâini dibace s-au transformat în adevărate creații sub diverse forme: personaje, vaze de flori, felinare, coșulețe, oale, etc. Doamna profesor de muzică, Paula Gavriluță a oferit un frumos dar muzical tuturor celor prezenți, împeună cu Corul Vocal Cristineștianca pe care-l coordonează cu măiestrie.
Cadrele didactice de Limba Engleză, doamna director profesor Oana Darie împreună cu doamna profesor Anca – Monica Dănilă s-au ocupat de parada costumelor de Halloween.
Doamna bibliotecar, Alexandra Petre și-a dedicat tot timpul pentru a oferi publicului diverse stiluri de dans: popular, vals, contemporan.
Doamna învățător Dana – Ramona Căruntu și-a dirijat elevii de la Școala Gimnazială Nr. 4, Fundu – Herții întru realizarea unui dans țigănesc.
Doamna profesor de Limba Română, Adriana Enache împreună cu câțiva elevi de la clasele V – VIII au oferit câteva versuri pentru a ilustra frumusețea decorului de toamnă.
Secțiunile concursului au fost:
MISS ȘI MISTER TOAMNA;
CINE ȘTIE, CÂȘTIGĂ! – concurs de recunoaștere a fructelor și legumelor, pentru elevii claselor pregătitoare, I si a II-a (echipe a câte trei elevi pe clasă);
TOAMNA-N RIME – concurs de creație literară, destinat elevilor de la gimnaziu;
FANTEZIE DE TOAMNĂ – concurs de creații plastice;
CELE MAI CIUDATE FRUCTE ȘI LEGUME – expoziție, concurs;
CEL MAI ÎNFIORĂTOR COSTUM DE HALLOWEEN;
MUMMY WRAPING (Îmbrăcarea mumiei).
Juriul a fost format din: dna director, prof. Oana Darie, dna înv. Elena Jitariu, dna prof. Daniela Streteanu, dna înv. Otilia Crupenschi și dna prof. Adriana Enache.
La sfârșitul spectacolului elevii care au participat la concursurile din cadrul proiectului educațional „Sărbătoarea toamnei” au primit diplome, felicitări și aplauze. De asemenea, printre premiați au fost și profesorii coordonatori ai acestui proiect, diplomele fiind înmânate de către doamna consilier educativ, înv. Dana – Ramona Căruntu.
Proiectul de activitate „Sărbătoarea toamnei” a reprezentat o modalitate de promovare a cunoştinţelor dobândite de preşcolari şi şcolari cu privire la caracteristicile acestui anotimp precum şi modul în care el ne influenţează viaţa.
S-a urmărit în acelaşi timp dezvoltarea şi încurajarea manifestărilor potenţialului artistic al copiilor prin realizarea de lucrări plastice în tehnici la alegere şi interpretare de cantece, toate avand ca sursă de inspiraţie anotimpul acesta îmbelşugat. (A consemnat pentru DorohoiNews.ro profesor Harapu – Sinculei Ionela)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.