Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Orice sărbătoare a românilor rămâne un prilej de manifestare a bucuriei, mai ales când este gustată prin obiceiuri și tradiții.
Una dintre aceste sărbători, sărbătoarea iubirii, intitulată Dragobetele, vine în întâmpinarea primăverii cu un întreg buchețel de sentimente pure, pregătite să-și găsească locșor în inimile fiecăruia.
Prin acest proiect educativ, „De Dragobete, iubește românește!”, desfășurat la Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești și coordonat de către dna prof. Harapu – Sinculei Ionela, dna prof. Căruntu Dana – Ramona, dna prof. Mihai Alina, dna prof. Gavriluță Paula și, nu în ultimul rând, dna prof. Petre Alexandra, s-a urmărit îmbinarea tradiției cu elementele noi pentru a sensibiliza și stimula interesul elevilor noștri în ceea ce privește păstrarea a tot ceea ce este folositor și frumos din acest „vechi”.
Scopul acestui proiect a fost acela de a acorda mai mult timp elevilor care au înclinaţii artistice, de formare a unui comportament adecvat pentru îmbinarea tradiţiei româneşti cu obiceiurile care se impun din exterior. Aceste ţinte duc la o implicare conştientă atât a elevilor cât şi a profesorilor în procesul învăţării, duc la înţelegerea importanţei pe care o au tradiţiile în viaţa noastră.
Dna prof. Mihai Alina – Izabela a prezentat atât legenda Dragobetelor cât și argumentele pentru care noi, românii, trebuie să respectăm această zi și, mai puțin, Valentine’s Day. În urma informațiilor oferite, elevii au fost provocați într-un concurs iar la finalul acestuia, toți cei câștigători au fost răsplătiți cu ceva dulce.
Dna prof. Căruntu Dana – Ramona a împărțit tuturor celor prezenți răvașe de iubire, pentru a planta în sufletul fiecărui elev un gând curat. Dna prof. Harapu – Sinculei Ionela s-a ocupat de tema intitulată „Autostrada iubirii” prin care, cu ajutorul semnelor de circulație a reușit să asocieze traseul anevoios al dragostei, cu cel al unui conducător auto.
Pe tot parcursul acestei săptămâni, elevii au avut posibilitatea de a pune câteva scrisori de dragoste, într-o urnă, amenajată pe holul școlii, prin care și-au expus sentimentele nerostite până atunci.
Pentru încununarea întregii activități, dna prof. Gavriluță Paula și-a ales un repertoriu reprezentativ temei discutate, creând o atmosferă de sărbătoare, prin fiecare cântec interpretat împreună cu corul școlii.
De asemenea, dna prof. Petre Alexandra a încheiat activitatea mult așteptată de elevi, printr-un dans al destinului, unde mulți își găseau sufletul pereche, și anume, Ciuleandra. La activitate a fost prezentă și dna director prof. Darie Oana care a transmis câteva cuvinte elevilor, îndemnându-i la mai multe acte ce au la bază iubirea.
Întregul demers educativ al acestui proiect a avut un impact pozitiv asupra elevilor, învâțănd că din iubire pornește însăși viața și prin iubire putem să schimbăm lumea în care trăim. (a consemnat pentru DorohoiNews.ro prof. Harapu – Sinculei Ionela)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.