Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Elevii Școlii Primare Nr.8 Călugărenii Vechi şi cei de la Şcoala Primară Nr.9 Călugărenii Noi, din comuna Ungureni au aniversat în data de 28 noiembrie 2017 în cadrul Căminului Cultural din Călugăreni, Marea Unire prin cânt și joc popular, recitări de poezii patriotice și multă voie bună.
În cadrul parteneriatului „Caravana prieteniei” dintre cele două şcoli partenere, doamnele învăţătoare şi educatoare au demarat proiectul educaţional „1 Decembrire – Ziua tuturor românilor”.
Echipa de proiect formată din înv. Codău Liliana, înv. Nechita Lăcrămioara, ed. Sîrbu Florentina, ed. Păiuş Corina, înv. Cozma Andra şi înv. Baltag Anca a reuşit să insufle tinerei generaţii sentimentul patriotic, latură esenţială a educaţiei actuale. Invitaţii speciali ai activităţii organizate de cele două şcoli primare au provenit din rândul membrilor instituţiilor locale (Primărie, Biserică, Liceul Tehnologic Plopenii Mari), dintre care putem aminti: Primar – Ilie Ivanache, Viceprimar – Harabagiu Petru, Dascaliu Alexandru – Director al Liceului Tehnolgic Plopenii Mari, Ghebac Claudiu – preot paroh al satelor Călugărenii Vechi şi Noi, Macovei Ioan – reprezentant ISU în cadrul SVSU Ungureni, Apostol Alexandru – prof. geografie şi istorie, Acrişor Filaret – prof. religie.
Alături de aceştia la activitate au mai luat parte şi părinţii elevilor, dovedind interes pentru semnificaţia zilei de 1 Decemnrie 1918. Doamnele învăţătoare şi educatoare au încercat şi au reuşit să promoveze o Românie autentică, o țara în care ne simțim acasă, locul în care vorbim și simțim românește, țara în care ne-am născut, în care ne educăm și ne iubim copiii, în care râdem și plângem românește.
România înseamnă trecut și viitor pentru majoritatea dintre noi, țara care și-a întregit hotarele în urmă cu 99 de ani, cu jertfa strămoșilor pe care îi omagiem anual. Când spunem 1 Decembrie 1918 spunem România Mare și de asemenea ne amintim eroii care au contribuit la Unire, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza și regele Ferdinand Întregitorul.
Portul popular românesc îmbrăcat cu drag de elevii implicați în programul artistic a întregit peisajul de sărbătoare. Arborând tricolorul, simbolul nostru național, micii românași și-au demonstrat talentul în fața invitaților, cadre didactice, părinți, bunici, reprezentanți ai Bisericii şi Primăriei etc. Proiectul a fost posibil prin implicarea tuturor cadrelor didactice și care au ajutat copiii să se simtă apreciați la adevărata lor valoare, de mici patrioți, formați pentru a deveni oameni cu respect pentru trecut.
În mesajele transmise prin cântecul patriotic a răzbătut dorul de Basarabia și Bucovina și fericirea de a trăi liberi într-o țară descătușată.
Ziua de 1 Decembrie semnifică ziua în care ne simțim români și ziua în care suntem mai aproape unii de ceilalți. „Trăiască România!” (a consemnat pentru dorohoinews.ro prof. Apostol Alexandru)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.