Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Miercuri, 29 noiembrie, Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi a trăit muzica folk și poezia bună așa cum n-a mai făcut-o niciodată. Aula liceului s-a transformat, pentru două ore care au trecut prea repede, însală de spectacol, oferindu-le elevilor o frântură din ceeace a fost Cenaclul Flacăra și din ceea ce înseamnă folkul contemporan.
Istoria acestei foarte frumoase întâmplări pornește de la doi oameni: dorohoianul Alexandru Abdulbaki, a cărui preocupare pentru viața culturală a Dorohoiului se concretizează, printre altele, prin organizarea unor spectacole de muzică folk, și poetul humorean Sorin Poclitaru. Acesta din urmă, prin Asociația FAIR Play din Gura Humorului, a gândit proiectul „Să dăm folk la școli”, al cărui scop este, evident, acela de a le oferi copiilor șansa de a cunoaște acest gen muzical, de a sta de vorbă cu cei care îl reprezintă și de a se afirma ei înșiși, prin implicare activă în spectacole.
„Grigore Ghica” este prima (și deocamdată singura) școală botoșăneană în care a pătruns proiectul sus-numit, care a ajuns până acum în mai toate colțurile țării - București, Cluj, Piatra Neamț, Mangalia, Suceava ș.a.
Elevii colegiului au primit poezie de suflet de la Sorin Poclitaru, iar Vasile Mardare – surpriza evenimentului, membru al neuitatului Cenaclu Flacăra – a deschis spectacolul, în spiritul sărbătorii naționale, cu „Treceți, batalioane române, Carpații”, moment în care mai mult de 100 de adolescenți au fost un singur glas, descoperind trăirea românească pe care versurile lui Adrian Păunescu o nasc în orice român. Ștafeta a fost preluată de Sebastian Ionel, elev la Liceul „Regina Maria”, a cărui participare a dovedit adevărul că muzica poate uni chiar și două școli concurente. A cântat apoi botoșăneanca Ștefania Iacob, prezență constantă a festivalurilor de folk din toată țara. Cei patru artiști au fost secondați de profesorul Liviu Ciulei, cunoscut publicului dorohoian.
Frumusețea spectacolului a fost întregită prin implicarea neașteptat de entuziastă a unora dintre elevii talentați ai colegiului, aceasta fiind surpriza pe care gazdele le-au oferit-o oaspeților. Au recitat sau au cântat Bianca Lazăr, Sînziana Puiu, Mihaela Cocriș, Andreea Dănilă, Miruna Mihai, Bianca Cega, Iftimie Oltița, Ștefan Condurache, Antonio Tănase, Călin Maxim. Iar finalul a revenit grupului vocal al colegiului, coordonat de doamna profesoară Carmen Agrăpinei.
Organizatorii interni ai activității au fost doamnele profesoare Mihaela Hură, Gretti Cucoreanu, Carmen Agrăpinei, Daniela Pavel, acțiunea fiind pusă pe picioare cu sprijinul directorului colegiului, doamna profesoară Otilia Puiu, și al directorului educativ, doamna profesoară Xenia Constantin.
Colegiul Național „Grigore Ghica” le mulțumește mult celor care au făcut posibil acest eveniment – Alexandru și Dana Abdulbaki, Sorin Poclitaru, Vasile Mardare, Ștefania Iacob, Sebastian Ionel, Liviu Ciulei!
Suntem convinși că întâlnirea dintr-o miercuri de sfârșit de noiembrie a deschis drumul a ceea ce ne-am dori foarte mult să devină o tradiție, care să aducă în sălile de clasă arta și artiștii.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.