Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Comportamentul și atitudinile noastre față de tot ce ne înconjoară încep a se forma de la cea mai fragedă vârstă. Inițial părinții, apoi profesorii încearcă să familiarizeze copii cu diferite norme și valori morale. Una dintre aceste valori este solidaritatea cu cei din jurul nostru.
Toți oameniii au îndatoriri unii față de alții, iar îndeplinirea acestora nu este greu de făcut dacă se obișnuiesc să respecte, să ajute, să fie înțelegători, toleranți, să aprecieze binele, să fie generoși, să fie în stare să redea un zâmbet pe chipul celor ce sunt în suferință și care au dreptul la o viață decentă. Cu siguranță, voluntariatul este o modalitate prin care putem readuce o rază de speranță în sufletele celor pentru care soarta, din păcate, nu a rezervat prea multe bucurii. De asemenea, prin voluntariat nu numai că sadim un zâmbet pe chipul celor care prea rar zambesc, dar învățăm totodată sa fim responsabili, receptivi la problemele celorlalți…într-un cuvânt, sa fim oameni.
Elevii clasei a VII-a, după ce în Săptămâna Educației Globale au discutat despre importanța implicării tinerilor în activități de voluntariat, au propus o serie de acțiuni în acest sens. Pentru a marca Ziua Internațională a Voluntarilor, sărbătorită în fiecare an pe 5 decembrie, ei au organizat activitatea intitulată Târgul de zâmbete, sub forma unei tombole cu bani pentru a ajuta un copil din școală despre care au aflat că este bolnav și are nevoie de resurse finaciare pentru a face diferite investigații medicale complexe.
Cu ajutorul cadrelor didactice, au mobilizat toți elevii din școală care au donat jucării, rechizite, cărți. Toate obiectele donate au intrat în tombolă, iar extragerea a adus multă bucurie în sufletul tuturor. Eelevii au fost fericiți, pe de o parte, că au primit o jucărie nouă, iar pe de altă parte că au făcut un gest nobil pentru colegul lor, aflat în suferință, cu speranța că acesta va fi bine și va zâmbi alături de ei. Ei vor ca acestă activitate să se permanentizeze și în fiecare an să ajute pe cineva din comunitatea în care trăiesc.
Elevii clasei a VII-a mulțumesc tuturor celor care au participat la târg sau care au donat bani pentru cazul prezentat de ei!
15.12.2017 la 16:42
Unde e voluntariatul ..??!! Pai castigati mult mai mult pe zi decat un muncitor ..pe o luna ..un salar minim ..pe economie (care economie ??!!)..
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.