Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: redactia@dorohoinews.ro
Școala Profesională Specială „Ion Pillat” din Dorohoi implementează, începând cu anul 2017, proiectul de parteneriat strategic pentru susţinerea schimbului de bune practici în domeniul şcolar, cu titlul „NO to Discrimination and Social Exclusion", din cadrul programului ERASMUS +, acţiunea cheie 2, finanţat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
Proiectul îşi propune să promoveze toleranţa şi egalitatea de şanse pentru elevii cu vârste între 9 şi 19 ani din cele cinci şcoli partenere, pe o durată de doi ani.
Fenomenul discriminarii şi violenţei din şcoli a crescut în ultimii ani. Elevii care provin din diferite medii etnice, religioase, precum şi copiii cu anumite dizabilităţi sunt adesea excluşi din grupul majorităţii, fiind diferiţi. Obiectivul general al proiectului este de a combate mentalitatea nesănătoasă existentă în interiorul comunităţilor, construite pe lipsa de respect şi pe intoleranţă faţă de anumite grupuri de persoane. Acest lucru va fi posibil prin creşterea gradului de conştientizare a elevilor faţă de efectele negative ale acestor comportamente asupra dezvoltarii fiinţei umane, prin combaterea limbajului şi comportamentului discriminant în interiorul şcolilor.
În perioada 26 februarie - 02 martie 2018, Școala Profesională Specială „Ion Pillat" din Dorohoi va fi gazda unei activităţi de predare-învăţare-formare, la care vor participa 17 elevi și 12 cadre didactice din școlile partenere (Italia – ţară coordonatoare, Polonia, Bulgaria şi Turcia).
Elevii, profesorii şi alte persoane implicate în proiect vor avea posibilitatea de a intra în contact cu diferite culturi, sisteme educaţionale şi politici printr-un schimb de învăţare continuă. Activităţile propuse vor contribui la promovarea dialogului intercultural între ţările partenere, la implicarea activă a elevilor în echipe multiculturale, la descurajarea tendinţei de stereotipie şi prejudecăţi, la promovarea unor valori precum toleranţa, acceptarea alterităţii şi respectul intercultural, la îmbunătăţirea calităţii relaţiei dintre elevi din medii culturale diferite, la dezvoltarea abilităţilor sociale şi de comunicare, la încurajarea învăţării diferitelor limbi și culturi din spaţiul european.
Cooperarea între şcoli prin intermediul întâlnirilor transnaţionale şi al activităţilor de învăţare/predare/formare vor reprezenta o ocazie importantă de a descoperi soluţii şi experienţe diverse pentru combaterea discriminării şi pentru încurajareai ncluziunii sociale şi educaţionale a elevilor.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.