Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi și Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi vor reprezenta regiunea Moldovei la etapa națională.
Etapa regională a Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”, eveniment din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), a avut loc în data de 5 mai 2018 la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț. Acest gen de concurs capătă un interes din ce în ce mai mare, drept dovadă fiind cele 11 echipe din județele Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui care au prezentat, la secţiunile de dans tradițional (5 echipe) şi dans modern (6 echipe), atât costume asortate şi frumos colorate cât şi coregrafii complexe din spectrul artelor combinate, care au scos în evidenţă calităţi fizice şi artistice dar şi bună dispoziţie. Concursul s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă, specială, de prietenie, în care emoţiile au dominat sala de la început până la final, un final ce a adus echipei noastre Locul I la secțiunea dans modern, reprezentând astfel regiunea Moldovei la etapa naţională care va avea loc la sfârşitul acestei luni la Slatina.
Muzica şi terapia prin muzică oferă spaţiu sigur pentru exprimarea si exteriorizarea sentimentelor şi ideilor combinate într-o manieră specifică, astfel folosirea muzicii în cadrul relaţiei voluntar–beneficiar are ca scop încurajarea dezvoltării fizice, mentale, sociale și emoţionale.
Sub cupola unor obiective principale ale stimulării prin muzică, s-a realizat, încă din anul 2008, un parteneriat între Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi şi Clubul Copiilor Dorohoi.
La acest concurs, instituţiile partenere au participat cu trupa de dans modern „Speranța”, alcătuită din elevi beneficiari de la Școala Profesională Specială “Ion Pillat” Dorohoi (Andrici Anamaria, Burlacu Roxana-Gabriela, Chiriac Pansela, Corneanu Dumitrel, Murariu Mugurel, Motoc Elisabeta ) şi din elevi voluntari de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi (Apostol Rareș-Ionuț, Brînzilă Maria-Giorgiana, Coțovanu Ramona-Nicoleta, Lungu Cristian-Emilian, Romaniuc Mădălin-Petrișor, Severincu Andreea-Eliada), copiii fiind coordonați de profesorii voluntari Ilaș Ana și Diaconu Mariana de la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi, Agrăpinei Carmen și Ifrim Monica de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi și Dicu Constantin de la Clubul Copiilor Dorohoi.
Activităţile din cadrul SNAC urmăresc să ofere oportunităţi şi şanse egale tuturor copiilor, beneficiarii direcţi fiind copiii cu dificultăţi de învăţare, de adaptare şcolară şi socială, copiii din categorii vulnerabile. (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.