Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Abilitatea de a răspunde la muzică este o calitate înnăscută a omului şi rămâne nealterată pentru copiii cu nevoi speciale şi dificultăţi de învăţare, muzica având şi alt rol decât acela de a învăţa un instrument muzical sau o interpretare vocală. Pentru ei, unitatea sunetului, a mişcării şi a limbajului, au rol central în procesul de învăţare.
În perioada 25-27 mai 2018, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, a avut loc, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Asociaţia „Children’s High Level Group”, Festivalul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”, ediţia a XI –a. Au participat 25 de echipe (350 de elevi voluntari şi beneficiari), calificate în urma fazei regionale din judeţele Botoşani, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiș, Teleorman şi Municipiul Bucureşti.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Baronesei Emma Nicholson de Winterbourne, o prezenţă obişnuită pentru cei implicaţi în activităţi dedicate copiilor cu nevoi speciale.
La acest concurs, instituţiile partenere, Colegiul Naţional “Grigore Ghica” Dorohoi, Școala Profesională Specială “Ion Pillat” Dorohoi şi Clubul Copiilor Dorohoi, reprezentate de doamnele prof. Agrăpinei Carmen și Ilaș Ana, au participat cu trupa de dans modern „Speranța” alcătuită din elevi beneficiari de la Școala Profesională Specială “Ion Pillat” Dorohoi (Andrici Anamaria, Burlacu Roxana-Gabriela, Chiriac Pansela, Corneanu Dumitrel, Murariu Mugurel, Motoc Elisabeta ) şi din elevi voluntari de la Colegiul Naţional “Grigore Ghica” Dorohoi (Apostol Rareș-Ionuț, Brînzilă Maria-Giorgiana, Coțovanu Ramona-Nicoleta, Lungu Cristian-Emilian, Romaniuc Mădălin-Petrișor, Severincu Andreea-Eliada.
„Suntem foarte, foarte fericiți. A fost tare frumos. Ne-am simțit ca și cum am fi fost o familie. De aceea ne dorim să mai participăm.” (beneficiarii din trupa de dans modern „Speranța”)
„Sunt puternic emoționată și bucuroasă în același timp că am putut să mă implic în activitatea de voluntariat SNAC. Sunt ferm convinsă că parteneriatul nostru a format noi prietenii în care am conlucrat și ne-am sincronizat cât am putut de bine. La finalul acestei experiențe am realizat că, atât noi, cât și ceilalți, suntem iubitori de frumos. Iubitori de o artă comună, mai exact dansul. Am fost cu toții o echipă!”( Severincu Andreea - Eliada, elev voluntar)
Copiii au fost coordonați, pe parcursul celor trei etape (județeană, regională și națională) de profesorii voluntari Dicu Constantin de la Clubul Copiilor Dorohoi, Agrăpinei Carmen și Ifrim Monica de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, Ilaș Ana și Diaconu Mariana de la Școala Profesională Specială „Ion Pillat” Dorohoi. (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.