Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Inspectoratul Școlar Judeţean Botoșani desfășoară, din 2016, proiectul „Developing the Capacity of Pre-School Education”, în colaborare cu instituţii educaţionale din Turcia, Bulgaria și Slovacia, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, parteneriate strategice în domeniul educaţiei școlare. La nivel local, proiectul se derulează în colaborare cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi și Asociaţia Parentis din Dorohoi.
Scopul proiectului este crearea unui suport pentru învăţământul preșcolar cu privire la modalitatea de educare a copiilor și la adaptarea părinților la sistemul educațional european.
Un aspect important vizat de acest proiect se referă la informarea părinților în legătură cu importanța învățământului preșcolar, crearea de modele cu privire la acest subiect, compararea și aplicarea lor. În data de 26 iunie 2018, s-a desfășurat Conferinţa finală a proiectului, la Casa Corpului Didactic din Botoșani, la care au participat cadre didactice din învăţământul preșcolar având funcţia de director, de responsabil de structură-grădiniţă sau de responsabil cu formarea profesională, inspectori școlari, membri în echipele de proiect locale.
Conferinţa a fost concepută ca un eveniment de diseminare și, prin prezentările susţinute, au fost atinse obiectivele propuse: proiectul din perspective educaţionale europene, parteneriatul reușit dintre Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, Asociația Parentis și comunitate, activităţile derulate în cadrul grădiniţei, educaţia părinţilor în învăţământul preșcolar, un punct de vedere transnaţional privind inspecţia școlară în învăţământul preșcolar, metoda proiectelor tematice, proiectul „Grădiniţa de vară” (Grădiniţa „Albă ca Zăpada”, Școala Gimnazială „Dimitrie Romanescu” Dorohoi), Alternativa pedagogică Jena în contextul educaţional botoșănean (Grădiniţa „Șotron” Botoșani), rezultatele obţinute în cadrul proiectului, modalităţi de diseminare și de valorizare.
Acest proiect va genera efecte pozitive și de lungă durată pentru organizațiile participante și va duce la dezvoltarea, transferul și implementarea practicilor inovative la nivel organizațional, local, regional, național și european, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.