Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Aşa cum ne-am obişnuit deja, elevii Şcolii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi a desfăşurat, duminică, 18 noiembrie 2018, o activitate plină de interes – „Tradiţie şi modern” – în cadrul proiectului cu acelaşi nume, înscris în rândul activităţilor din cadrul Săptămânii Educaţiei Globale.
Proiectul este coordonat de doamnele profesoare Cazacu Angelica şi Condurache Raluca, iar parteneri în cadrul acestui proiect sunt Şcoala Gimnazială „Dimitrie Brîndză” din localitatea Viişoara reprezentată de prof. Bejinariu Anca şi Biserica „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din localitatea Viişoara reprezentată de preot Condurache Marius Cătălin.
Elevii clasei a VI-a B de la Şc. Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, grupaţi în două echipe, au realizat o dezbatere pe tema tradiţionalului şi modernismului în societatea românească, urmărindu-se aspecte precum: meserii, muzică, dans, jocuri, gastronomie. Fiecare echipa a adus argumente pro tradiţie sau pro modern, iar în final au concluzionat că, deşi societatea contemporană este legată de modernizare, identitatea noastră naţională este şi trebuie să fie strâns legată de tradiţii – rădăcinile noastre strămoşeşti – ce trebuiesc duse mai departe din generaţie în generaţie.
Invitaţii – elevii ai Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Brîndză” Viişoara, părinţi, membri ai comunităţii – au luat parte la dezbatere, exprimându-şi opinii legate de tema pusă în discuţie, dar în acelaşi timp, comunicând au legat prietenii cu participanţii din Dorohoi – elevi, părinţi, profesori.
Ln finalul activităţii, elevii au vizitat biserica veche a satului şi apoi toţi participanţii au fost invitaţi, în biserica nouă, să deguste bucate tradiţionale pregătite cu sprijinul bisericii şi părintelui Condurache Marius.
După ecourile avute în rândul elevilor şi părinţilor, putem afirma că activitatea a avut un real succes: „Eu cred că a fost o activitate frumoasă, care şi atins scopul – acela de a stabili o punte între tradiţie şi modern. Am fost impresionată de şcoala şi bisericile de la Viişoara(cea veche şi cea nouă) şi am schimbat idei, păreri cu elevii de la Viişoara. Ne mai dorim astfel de activităţi prin care să cunoaştem colegi şi de la alte şcoli din judeţ şi nu numai.”(Toşcariu Maia, clasa a VI-a B, Şc. Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi) - Prof. Cazacu Angelica, Prof. Condurache Raluca
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.