Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ce frumos ar fi dacă atunci când ne aflăm în pragul unei alegeri importante am putea primi un semn, cât casa de mare dacă se poate, care să ne indice cu precizie alegerea corectă.
Ca în fiecare an, Săptămâna Educației Globale ne provoacă la dezbateri și proiecte de actualitate. Sub sloganul „Lumea se schimbă! Noi?” și-au desfășurat activitatea cadrele didactice și elevii a două școli din județ - Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi și Școala Nr.4 Baranca – Hudești. În cadrul proiectului „Eu POT face ALEGERI POTRIVITE!” elevii claselor a VII-a și a VIII-a au încercat și au reușit, se pare, să ia decizii în situații neprevăzute și cruciale pentru evoluția lor. Felul în care trăim, persoanele cu care ne asociem, profesiile pentru care ne pregătim, cărțile pe care le citim sau principiile după care ne ghidăm sunt supuse, la un moment dat, deciziilor noastre. Alegem mereu, fie că o facem conștient sau inconștient.
Nu putem evita să facem alegeri, dar putem să ne pregătim pentru a le face pe cele potrivite pentru noi. „Felicitări cadrelor didactice pentru implicare, dar mai ales copiilor care au reușit să lege o frumoasă relație de prietenie. Știu că sunteți deja la a doua activitate desfășurată în parteneriat, aspect care nu poate decât să mă bucure. Mult succes în proiectele viitoare!” (profesor Luca Otilia-Stela, director al Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi)
„La orice trebuie să ai noroc în viaţă, dar mai ales la oameni.” (Ileana Vulpescu) - FELICITĂRI doamnelor profesoare! (profesor Apătăchioae Mirela, director al Școlii Gimnaziale Nr.1 Hudești)
„Ne-ați oferit astăzi o lecție de neuitat, o lecție practică despre prietenie necondiționată, despre copilărie, despre visurile şi speranțele unor copii veniți din medii diferite. Lumea se schimbă, într-adevăr, iar noi nu uităm să rămânem oameni, copii, oameni mici, dar cu inima de uriaş, căci lumea a fost şi va fi mereu în schimbare. Mulțumim pentru lecția de umanism, de dezvoltare personală oferită!” (profesor Valentina Elena Cronț)
„Ne-am simțit minunat! Copiii au rămas cu gânduri senine și blânde.” (profesor Antonescu Cătălina)
„Începând cu data de 1 Iunie s-a creat o legătură specială între cele două clase. Mi-am făcut o mulțime de prieteni pe care n-o să-i uit. Poate că mediul în care trăim e diferit, dar mi-am dat seama azi că noi suntem la fel: visători, iubitori, încrezători și buni la suflet.” (Strunoaie Paula-Narcisa, elevă a Școlii Nr. 4 Baranca)
„Fiind a doua oară când ne întâlnim, credeam că știu la ce să mă aștept. Dar se pare că m-am înșelat. Oamenii se schimbă. Așa și ei. Erau aceiași copii, dar alte persoane. I-am văzut mai maturi, mai deschiși spre necunoscut, mai curioși. A fost o experiență extraordinară care m-a făcut să îmi doresc mai multe întâlniri cu ei, mai multe ieșiri în necunoscut, mai multe vânători de mistere.” (Evelina Pînzariu, elevă a Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu”)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.