Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pentru a oferi o alternativă sănătoasă la dependența de IT, șapte elevi din grupul țintă al proiectului „Vivezvotrevie!ˮ, derulat în cadrul Programului ERASMUS +, Acțiunea Cheie 2- Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici-Educație școlară (2018-1-PL01-KA229-050946_3), au participat la prima activitate de învățare desfășurată la Liceul nr. 1 din Kaisariani, Atena, pe tema sportului, în perioada 8-12 aprilie 2019.
Alături de elevii de la Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi au fost prezenți și câte șapte elevi din Italia (Liceo Statale Pascasino, Marsala) și Polonia (ZespolSzkol nr 2 im. KrzysztofaKamilaBaczynskiego, Elk).
Au avut loc întreceri sportive, discuții cu persoane abilitate pe tema securității pe Internet, violenței în sport, dopajului, istoria jocurilor olimpice, personalități sportive reprezentative pentru fiecare țară parteneră. Cu uimire elevii au descoperit că ideea jocurilor olimpice a luat naștere la Broșteni (Suceava), la inițiativa unor industriași greci, frații Zappa, cu afaceri în România.
Împreună cu cei doi profesori însoțitori, Gianina Cucoreanu și Iulia Șlincu, elevii au vizitat cea mai faimoasă acropolă din lume, muzeul Acropole (cea mai mare și mai modernă construcție ridicată pe un site arheologic, cu colecții dispuse pe 3 nivele), renumitul Stadion Panathinaikos (singurul stadion construit în totalitate din marmură), Muzeul Fokianos (unde am regăsit informații și despre foști campioni români: Maricica Puică, Doina Melinte, Iolanda Balaci), Muzeul Național al Rezistenței din Kaisariani și Centrul Cultural Stavros Niarchos, un complex cultural, educativ și recreativ (adăpostește Biblioteca Națională a Greciei și Opera Națională) întins pe cea mai mare suprafață de spațiu verde din Atena, 210.000 metri pătrați.
Sub mirosul îmbietor al florilor de portocal, încântați vizual de coloristica primăverii ateniene, elevii au descoperit și frumusețea insulelor sardinice: Hydra, Poros și Aegina, activitățile formale împletindu-se armonios cu cele informale și nonformale, specifice unei activități transnaționale.
Cea de-a doua activitate de învățare cu elevii din cadrul proiectului va avea loc în România, în perioada 20-24 mai a.c. și va propune elevilor un alt mod de petrecere a timpului liber, sub sloganul „On aime le vert!ˮ. (prof. Gianina Cucoreanu și Iulia Șlincu, coordonator proiect)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.