Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În cadrul săptămânii „Școala altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun!", Parohia „Pogorârea Sfântului Duh", la inițiativa preotului paroh Andrei Silviu Grigore, a găzduit în cursul zilei de joi, 18 aprilie 2019, activitatea extrașcolară "Suflet pentru suflet..." desfășurată în parteneriat cu Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" Dorohoi reprezentată de elevii clasei a III a B, îndrumați de către doamna profesoară Anca Moscalu și elevii ciclului primar ai Școlii Profesionale "Sfântul Apostol Andrei" Smîrdan coordonați de către domnii profesori Irinel - Costel Rotariu și Ovidiu - Lucian Luca.
Așa cum Mântuitorul a fost modelul desăvârșit de înțelepciune, bunătate, frumos și iubire, noi, oamenii creștini trebuie să urmăm acest model cât ne este cu putință fiecăruia dintre noi. Cu cât aceasta este începută la o vârstă mai fragedă, cu atât valoarea sa va fi mai mare. Pentru a-l face pe copil să ajungă la aceste valori esențiale ale umanității este necesară educația religioasă. Pornind de la motto-ul "Omul se cunoaște după copiii pe care i-a lăsat în urmă." și având ca obiectiv educarea unor virtuți creștine și cultivarea comportamentului moral-religios, activitatea a debutat cu rugăciunea de binecuvântare, moment urmat de săvârșirea Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei pentru toți copiii prezenți. Activitatea a continuat la Centrul social "Sfântul Prooroc Daniel" aflat în incinta complexului parohial, cu realizarea unor compoziții aplicative specifice sărbătorilor pascale, s-au pictat sau au fost ornate ouă prin diverse tehnici.
Toate lucrările realizate vor constitui o expoziție ce poate fi admirată în următoarea perioadă în incinta Bisericii. Întreaga activitate a culminat cu momentele de bătut toaca la care au participat toți copiii, fiecare după priceperea sa. De altfel, în localitatea Smîrdan, an de an, se desfășoară un concurs de bătut toaca care a luat naștere tot prin inițiativa părintelui Andrei.
În continuare, copiii au avut posibilitatea de a se întoarce în timp, vizitând micul muzeu cu obiecte vechi, chiar de sute de ani, colecționate din gospodăriile satului de doamna Ortansa Cozmanciuc . La final, elevii au fost răsplătiți cu o masă caldă și iconițe, toate acestea prin strădania părintelui Andrei.
Activitatea s-a dovedit a fi un real succes, de altfel, comunitatea din Smîrdan se bucură de un parteneriat viabil și roditor între cele două instituții centrale ale satului: Biserica și școala. (Prof. Luca Ovidiu Lucian)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.