Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
La sfărșitul lunii mai, Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Dumbrăvița, com, Ibănești, Jud. Botoșani a organizat în Sala de festivități a Centrului Cultural Dumbrăvița, ediția I a Concursului-Simpozion Lumina Învierii 2019.
În cadrul evenimentului, a avut loc expoziția cu lucrări plastice și icoane pe sticlă, realizate de elevii școlii Dumbrăvița, dar și de elevii de la școlile participante. Simpozionul a căpătat configurație datorită prof, Mariana Magopeț-directorul școlii și a Pr. prof. de religie Iftodi Marian-Liviu, având ca obiective: descoperirea şi punerea în valoare a copiilor talentaţi din școlile judeţului Botoșani în domeniul cultural-artistic, educarea intelectuală şi estetică prin exprimarea sensibilităţii sufletești și stimularea copiilor pentru a desfășura activități cu caracter artistic și religios-moral prin care să contribuie la păstrarea traditiilor si obiceiurilor pascale.
Evenimentul a debutat cu un program artistic realizat de elevii claselor primare și gimnaziale, urmând apoi prezentarea lucrărilor Simpozionului ce au evidențiat importanța sărbătorii Învierii în viața fiecărui creștin.
Prezența invitaților: Pr. prof. Constantin Muha-director al Seminarului Teologic Sfântul Ioan Iacob, Dorohoi, Pr. Misionar Protopopesc Bogdan Mihai, Pr. Foca Claudiu, Pr. Berechea Ovidiu și a domnului prof. Drescanu Corneliu, au făcut ca lumina Învierii din sufletul celor prezenți să strălucească mai profund.
Interesul pentru tematica propusă s-a reflecat în participarea unei numeroase asistențe formată din părinți și preoții parohi menționați, interesați de semnificația sărbătorii Învierii ce are ca scop conștientizarea și asumarea responsabilă a unei atitudini fidele față de Hristos, prin înțelegerea evenimentului mântuitor desfășurat de peste două mii de ani, valorificând șansa zilnică de a fi alături de Dumnezeu.
Momentul s-a încheiat prin premierea lucrărilor plastice ale elevilor ce au ilustrat valențele artistice de care au dat dovadă elevii participanți la concurs și viziunile particulare asupra Învierii Domnului. De asemenea au fost premiate rezultatele elevilor participanți la Olimpiada de Religie Ortodoxă, respectiv eleva Rotariu Oana-Mirabela-locul II, la faza județeană cu nota 9,60, participantă la faza Națională, Oradea și eleva Zotic Bianca-Ana-Maria, cu nota 9,00 ce a obținut Mențiune.
Mulțumim doamnei Director Magopeț Mariana, domnului Primar al Comunei Ibănești Ing. Romică Magopeț, colegilor implicați precum și tuturor participanților la acest minunat proiect. Pr. Prof. Iftodi Marian-Liviu
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.