Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Munca și perseverența elevilor talentați în arta meșteșugurilor tradiționale ibăneștene au fost răsplătite și în acest an cu un loc pe podium la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale” – etapa județeană. Elevele Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Ibănești s-au prezentat excepțional în arta țesutului la război orizontal și vertical.
Strunilă Denisa a țesut la război pe orizontală o țesătură în patru ițe cu nividitură reprezentând o trăistuță din zona Ibăneștiului, în timp ce Ionichente Delia a țesut la război pe verticală o carpetă în culori calde și luminoase, la fel de reprezentativă pentru arta locală.
Talentul, emoțiile și bucuriile elevilor talentați au fost puse în scenă la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, unde, după o competiție strânsă, juriul a decis câștigătorii podiumului și pe cei care vor reprezenta județul Botoșani la etapa națională a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale” care se va desfășura la Sibiu.
Susținute de meșterii populari Aiacoboaie Mihaela și Țîrliman Ileana, prof. Liliana Pintilie, referentul cultural Aiacoboaie Viorel și de primarul comunei Ibănești, ing. Romică Magopeț, elevele ibăneștence au obținut primele locuri în clasament: locul I – Denisa Strunilă și locul II – Delia Ionichente.
„Ibăneștiul este un izvor nesecat de creație și tradiție. Avem elevi extrem de talentați care merită să fie cunoscuți pentru pasiunile lor artistice și meșteșugărești! Sunt foarte ambițioși și dornici să se exprime cultural, exclamând că tradițiile ibăneștene trebuie păstrate și duse cât mai departe în lume pentru a fi cunoscute. Îi felicit pentru munca pe care o depun zilnic alături de meșetrii populari pentru a se prezenta cu brio la concursuri, le mulțumesc că s-au înscris pe lista ambasadorilor tradițiilor ibăneștene și îi asigur în continuare de sprijinul meu necondiționat! Merită! Mult succes!” a precizat primaul comunei Ibănești, ing. Romică Magopeț.
Etapa națională a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale” se va desfășura în perioada 23-28 iulie 2019, la Sibiu, în cadrul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.