Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Consider ca cea mai frumoasa si mai iubita de cei mici si mari, saraci sau bogati este sarbatoarea Craciunului, fiind cea mai importanta sarbatoare a crestinilor asteptata cu emotie si bucurie. Craciunul este asociat cu feeria iernii, cu puritatea zapezii si este o sarbatoare emotionanta mai ales pentru copiii care asteapta sosirea lui Mos Craciun.
Pentru că sărbătorile de iarnă reprezinta cel mai bun prilej de a transmite gânduri frumoase celor din jur, si asteptand pe Mos Craciun, elevii grupei a-III-a de la Scoala Profesionala Speciala „Ion Pillat” Dorohoi coordonati de invatator-educator Suceveanu Tatiana au realizat o activitate pe 12 decembrie cu tema „Colinde si datini de Craciun” la Biblioteca Municipala Dorohoi reprezentata de doamna Padurariu Elena responsabil de biblioteca si doamna Luminita Anisia, unde au interpretat colinde, marcand inceputul Sarbatorilor de iarna, dupa care au lucrat pe grupe, realizand diverse ornamente pentru Craciun iar lucrarile au fost expuse in biblioteca.
Gazdele au fost foarte primitoare, incantate de activitatea copiilor, servind cu dulciuri copiii si invitandu-i si cu alta ocazie la o ora de lectura. A fost deosebit de placut ne-am simtit ca intr-o familie.
Pe langa sosirea lui Mos Craciun o alta bucurie este Bradul de Craciun, care ramane verde tot anul, ne aduce in case mirosul padurii, este simbolul puritatii si vesniciei. Copiii participa cu veselie la ritualul impodobirii bradului cu globuri multicolore, beteala, dulciuri si beculete colorate. In seara de Craciun sunt emotionante colindele care vestesc nasterea lui Isus cel trimis de Dumnezeu pe pamant sa mantuiasa oamenii de pacate, sa devina mai buni, mai credinciosi si mai ingaduitori. Copiii infofoliti in haine groase merg cu colindul din casa in casa, infrunta gerul, zapada, canta cu veselie chiar daca au nasucurile inghetate, primesc cu bucurie daruri, colaci, nuci, mere iar gandul lor este la Mos Craciun care le va indeplini dorintele.
Pe meleagurile românesti, Sarbatorile de Craciun sunt minunate mai ales la sate unde se respecta traditiile stravechi, unde nelipsit la acest ceas de sarbatoare este colindul, umblatul cu capra, steaua sau plugusorul Peisajul de iarna este emotionant: casutele sunt luminate, prin geamuri licaresc lumanari si globuri colorate, iar mesele sunt pline de bunatati traditionale: carnati, sarmale, colaci, cozonaci. Amintirile sarbatorilor de Craciun din copilarie ne intristeaza uneori pentru ca realizam ca nu putem da timpul inapoi, dar e minunat sa primim in casele noastre cu lacrimi de emotie in ochi pe copiii si nepotii nostri care ne ureaza tot ce e mai frumos. Sufletele noastre se deschid, știind că la ușile caselor vor bate colindătorii cu picioarele înzăpezite și cu glasurile fierbinți, purtători de urări ce nu-și pierd niciodată farmecul.
„Iubeşte-l mai mult pe cel ce dăruieşte, nu cadoul pe care îl oferă.” – Brigham Young
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.