Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„Marile realizări sunt atinse nu prin putere, ci prin perseverență.” (Samuel Johnson)
Chiar dacă perioada olimpiadelor și concursurilor a fost una scurtă în anul școlar 2019-2020, elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi au reușit să demonstreze, din nou, că liceul lor este locul unde pasiunea pentru învățătură, pentru știință, pentru arte, pentru sport, este frumos cultivată iar performanța este lesne atinsă prin munca lor, prin dăruirea și profesionalismul profesorilor, prin implicarea părinților.
Astăzi este momentul aprecierii elevilor care au participat, în data de 7 martie 2020, la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, pasionați de limba poetului din Avon, William Shakespeare, a cărui influență asupra limbii engleze este de necontestat, nu doar datorită operelor sale literare, ci mai ales a celor 1700 de cuvinte pe care acesta le-a inventat și le-a așezat pe hârtie pentru prima oară. Cu acestea a zugrăvit cele mai frumoase povești de dragoste din toate timpurile.
Iată-ne, așadar, la un moment de bilanț, un moment în care rezultatele excepționale sunt lăudabile pentru elevii care le-au obținut:
Agachi Miruna (clasa a XI-a, mențiune, prof. Gianina Cucoreanu)
Apetrei Smaranda (clasa a IX-a, mențiune, prof. Gianina Cucoreanu)
Damian Amina (clasa a IX-a, mențiune, prof. Gianina Cucoreanu)
Dogaru Alexandra (clasa a XI-a, mențiune, prof. Puiu Otilia)
Ifrim Matei (clasa a IX-a , mențiune, prof. Monica Ifrim)
Mihai Miruna - Ecaterina (clasa a XI-a, premiul al III-lea, prof. Gianina Cucoreanu)
Plamadă Bianca - Elena (clasa a IX-a, premiul al II-lea, prof. Puiu Otilia)
Puiu Sânziana (clasa a XI-a, mențiune, prof. Puiu Otilia)
Zaharia Corneliu - Constantin (clasa a IX-a, premiul al III-lea, prof. Puiu Otilia).
„Cunoașterea unei limbi străine a devenit o adaptare la prezent, un imperativ al timpurilor pe care le trăim. Consider că rezultatele obținute la olimpiade reprezintă materializarea pasiunii mele pentru limba engleză, pasiune ce a prins contur încă din primii ani de școală și care s-a concretizat armonios până în liceu. Tenace din fire, mereu am crezut că doar prin perseverență și năzuință poți cunoaște succesul, iar sub îndrumarea unui profesor devotat, am reușit să ating aceste performanțe. Cu siguranță, participarea la Centrul de Excelență al liceului și în proiectul de mobilitate Erasmus a reprezentat un pas înainte spre valorificarea pasiunii mele.” (Agachi Miruna)
„Adolescența este o perioadă în care ne descoperim și ne alegem pasiunile, care oscilează de la o zi la alta. Însă, în comparație cu alți adolescenți de vârsta mea, eu am reușit să dezvolt pasiunea pentru una dintre cele mai frumoase și cele mai vorbite limbi din întreaga lume, engleza. Limba engleză reprezintă, pentru mine, o metodă de a-mi exprima opinia, o evadare din realitate. Olimpiada de engleză mi-a dat oportunitatea de a mă autoevalua și de a concura cu unii dintre cei mai buni elevi, intensificându-mi dorința de a-mi duce potențialul la maxim. Îmi doresc să continui pe această cale a performanței și sper să ajung cât mai departe. Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Dacă-ţi place ce faci, atunci vei avea succes.” (Apetrei Smaranda)
„Limba engleză nu reprezintă doar niște litere aruncate pe o foaie de hârtie în încercarea de a le potrivi gramatical în propoziție. Dimpotrivă, limba engleză reușește să conecteze la nivel global întreaga umanitate. Profesionalismul și dedicarea cadrelor didactice de la Colegiul Național “Grigore Ghica” sunt factorii principali care ne-au dezvoltat o pasiune pentru engleză și care ne-au determinat să participăm la olimpiadă.” (Damian Amina)
„Oportunitatea de a participa la Olimpiada de Limba Engleză reprezintă o experiență inedită, cât și una de neuitat. Pe lângă stresul și pregătirile îndelungate, emoțiile și trăirile acumulate, am avut parte de dobândirea unor cunoștiințe noi, cât și de persoane care au muncit alături de mine. A fost o experiență benefică în care am avut șansa de a-mi cultiva pasiunea pentru limba engleză și de a o transforma într-o performanță.” (Dogaru Alexandra)
„Când înveți limba engleză, nu numai că te apropii de o lume nouă, dar practici și un exercițiu sănătos pentru gândire prin care se trezește îndeosebi atenția și se mărește sensibilitatea. Eu sunt de principiul <go hard or go home> și am zis că, prin participarea la olimpiadă, aș avea nevoie de o provocare constantă și de încercări la tot pasul. Limba engleză este cea mai importantă din punct de vedere al abilității de comunicare fiind cunoscută cel puțin la nivel conversațional de bază de aproximativ o treime din populația globului. Este o limbă internațională fără de care nu se poate comunica, nu se poate face comerț, este importantă în aviație, afaceri, informatică, diplomație, comerț, internet, etc.” (Ifrim Matei)
„Pentru mine pasiunea pentru limba engleză a început încă din gimnaziu, însă a devenit mai puternică odată cu intrarea la liceu. În fiecare an participarea la olimpiadă a reprezentat un lucru prioritar în viața mea de elev și nu regret niciun moment orele de muncă petrecute pentru a obține rezultatele pe care mi le-am dorit. Limba engleză mi-a permis să mă exprim într-un mod diferit, să mă descurc în situații excepționale și să comunic cu persoane străine fără dificultăți, tocmai datorită timpului acordat muncii și studiului. Datorită doamnei profesoare Gianina Cucoreanu, care m-a susținut mereu, m-a ajutat să ajung de fiecare dată cât mai sus și să scot ce e mai bun din mine, dar și datorită părinților mei ce mi-au fost mereu alături, am reușit să acumulez o multitudine de cunoștințe în limba engleză, să câștig numeroase premii și să mă înscriu în tot felul de proiecte ce mi-au schimbat viața.” (Mihai Miruna)
„Experiența mea participând la Olimpiada de Engleză a fost una de neuitat. Am avut ocazia de a lucra alături de doamna profesoară Puiu, dar și de elevi minunați, muncitori și perseverenți. Indiferent de dubiile pe care le ai referitor la performanța ta la engleză, ar trebui să participi la olimpiadă, fiindcă nu vei regreta! Poți face astfel pregătire, învățând lucruri noi sau consolidând ceea ce știai deja, iar dacă reușești să te remarci printr-un punctaj bun, poți câștiga mențiuni sau chiar premii, și un sentiment de mândrie pentru tine însuți. Îndemn orice clasă spre a participa la olimpiadă și alte concursuri școlare în limba engleză, nu numai datorită importanței acestei limbi, dar și pentru a repeta materia învățată. Întotdeauna este loc de mai mult!” (Plamadă Bianca)
„Participarea la Olimpiadele de Limba Engleză a însemnat pentru mine, încă din școala gimnazială, un eveniment menit ambiționării și dezvoltării abilităților mele lingvistice. În spatele premiilor obținute de mine și colegii mei sunt zeci de ore de studiu, pasiune și profesori devotați formării elevilor. Nu vei înțelege niciodată o limbă până când nu vei înțelege cel puțin două, susține Geoffrey Willans, afirmație care mi-a devenit motto în zilele sumbre când simțeam că munca mea este în zadar; engleza mă ajută nu numai să pun bazele unor prietenii minunate peste granițe, dar îmi oferă și șansa de a continua o facultate oriunde în lume. Mulțumesc pe această cale doamnelor profesoare din gimnaziu, Condurache Raluca și Stoleru Mihaela, și doamnei profesoare din liceu pentru tot sprijinul acordat și sper din tot sufletul ca această experiență să le fi încântat atât de mult ca și pe mine.” (Puiu Sânziana)
„Învățarea unei limbi străine presupune seriozitate. Nu se învață în trei zile, durează luni sau chiar ani, cel mai important este se nu te dai bătut. Vorbirea sau învățarea unei limbi este, în primul rând, o metodă de comunicare, o metodă de a lega prietenii, iar cel mai important, o metodă de mărire a orizonturilor proprii.” (Zaharia Corneliu)
Felicitări, dragi elevi! Mult success în tot ceea ce vă propuneți și nu uitați că, învățând o limbă străină, nu învățăm numai cum gândesc și cum simt alte societăți, ceea ce au experimentat, valorile și cum se exprimă, ci avem totodată o oglindă culturală în care putem să vedem mai clar propria noastră societate. (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.