Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fiecare tânăr este o ființă unică pe scena vieții. Fiecare dintre voi, dragi elevi CNGG-iști, este o individualitate, o personalitate care poartă amprenta puternică a unui caracter bine clădit. Fiecare tânăr este în sine un OM, care a adunat crâmpeie din existență, care învăță să transforme cuvântul în idee, care știe să dea sens unor valori, care are puterea să reziste, să dea o lecție de adevărată demnitate când viața s-a poticnit într-un timp suspendat.
A contura un portret al elevului din zilele noastre nu este ceva uşor de realizat, ne aminteşte de literatură şi obişnuinţa de a caracteriza personajul principal. Îl ştim pe “Elevul Dima dintr-a şaptea”, cartea de suflet a multor generaţii, aşa cum l-a prezentat Mihail Drumeş. Pe firul timpului, putem invoca prin “Amintiri din copilărie” năzdrăvăniile lui Nică, povestite cu umor de Ion Creangă, apoi încercările prin care trece Smărăndiţa popii, „o copilă ageră la minte şi aşa de silitoare”…
Dar și Ghica are poveștile și povestitorii săi. Unii au ce povesti acum, alții peste ani. Fiecare are timpul lui pentru a înflori, așa cum frumos spune o vorbă: copiii sunt precum florile, fiecare înflorește când îi vine vremea.
Începem să depănăm amintirile de licean cu Paula Pujină, proaspăt absolventă a profilului umanist (filologie), și vom continua cu toți cei care au ceva de povestit.
Pasionată de fotografie și iubitoare de pisici, precizând că “e un avantaj pentru mine că le pot îmbina, pisica mea fiind, desigur, unul dintre cele mai pricepute modele (și singurul)”, Paula se auto-caracterizează:” Îmi place foarte mult să vorbesc, mai ales despre subiecte care mă pasionează și cred că asta se datorează experienței mele în dezbaterile academice, un hobby pe care l-am practicat cu mult drag.”
Apreciază foarte mult loialitatea, onestitatea și autenticitatea, calități pe care le caută mereu în persoanele cu care intră în contact. La polul opus, detestă banalitatea și rutina.
Tocmai de aceea, în cei patru ani de liceu, a reușit să participe la diferite concursuri, olimpiade școlare și activități extrașcolare obținând, mai presus de premiile importante, satisfacția muncii și a perseverenței:
Președinte Consiliul Școlar al Elevilor (2019-2020)
Vicepreședinte Consiliul Școlar al Elevilor (2018-2019)
Premiul I la Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, etapa județeană/echipe, avansați
Premiul al II-lea – etapa județeană a Concursului European „Tineri în pădurile Europei”
Mențiune – etapa județeană a Concursului de Argumentare Oratorică „Nicolae Iorga”
Premiul al III-lea pentru „cel mai bun orator” la Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, etapa județeană
Mențiune pentru „cel mai bun orator” la Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, etapa națională
Mențiune la Concursul de Dezbatere și Oratorie din cadrul Proiectului Județean „Tinerii în acțiune”, secțiunea limba română
Premiul I la Concursul de Dezbatere și Oratorie din cadrul Proiectului Județean „Tinerii în acțiune”, secțiunea limba engleză
Participare la Turneul Național de Dezbateri Academice PTA
Debater în cadrul Clubului de Dezbateri Academice CNGG Debate
Arbitru shadow la Competiția „Zaplo Saint George City of Debate 1:2”
Voluntar la activitățile din cadrul proiectului „Lumea-i visul sufletului meu”
Voluntar în cadrul Proiectului Județean „Tinerii în actiune”
Voluntar în cadrul activităților de promovare din cadrul proiectului „CNGG – Elevii și momentele contează”
Voluntar în cadrul Proiectului de Voluntariat „Fii cea mai bună versiune a ta”
Organizator al activității de tip informativ „Let’s Find Europe!” din cadrul proiectului „Ziua Europeană a Limbilor”
Voluntar în cadrul proiectului umanitar „Promovăm și susținem valorile în rândul elevilor botoșăneni”
Performer în cadrul evenimentului „Champions United – Creatori de viitor”
Participare în cadrul emisiunii „Cupa Liceelor – Deschis la Distractie”, organizată de postul Antena 3 Iași
Președinte al juriului în cadrul Proiectului Educațional „Balul Bobocilor”
Prezentator în cadrul evenimentelor locale: Zilele Copilului (2018, 2019), Zilele Dorohoiului (2018, 2019).
Citatul „Think like a winner and you will be a winner!” a stat la baza tuturor hotărârilor luate în cei patru ani de liceu.
Aceasta este Paula, o adolescentă disciplinată, carismatică şi sârguincioasă care a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări și să ne povestească cât de important a fost pentru ea să fie elevă a Colegiul Național “Grigore Ghica”.
M.I.: Ce anume te ghidează în viață?
Paula: Încerc să îmi ghidez fiecare acțiune după cuvintele: Gândirea pozitivă este un lucru esențial și, de cele mai multe ori, obstacolul în atingerea succesului suntem chiar noi. Ne punem singuri bețe în roate fiind pesimiști, neîncrezători în propriile forțe și incapabili să ne controlăm emoțiile. Așadar, în momentul în care am înțeles că o gândire limitată îți oferă o perspectivă limitată, atitudinea mea s-a schimbat și rezultatele pozitive nu au încetat să apară.
M.I.: Ce ne poți povesti despre cei patru ani în Ghica?
Paula: Experiența mea ca elev la Ghica a fost presărată cu momente mici care au făcut diferența! Sunt recunoscătoare pentru oportunitățile pe care le-am avut, pentru oamenii speciali pe care i-am cunoscut și pentru faptul că anii mei de liceu au fost cu totul ALTCEVA. Orice liceu te poate învăța să faci un eseu sau să rezolvi probleme la matematică, dar puține sunt cele care te dezvoltă complet, nu doar intelectual. Știm cu toții că viața reală nu se rezumă la asta. Sunt mândră să spun că Ghica a avut grijă ca elevii săi să fie conștienți de acest lucru și să le ofere oportunități de dezvoltare personală și profesori deschiși, doritori să își împărtășească experiența personală, care, mai târziu, își vor spune cuvântul!
M.I.: Dacă ai putea să dai timpul înapoi, ce ai schimba?
Paula: Dacă as putea să dau timpul înapoi, nu aș schimba nimic. Nu îmi place să am regrete și consider că tot ce mi s-a întâmplat până acum a contribuit la formarea persoanei care sunt astăzi.
M.I.: Ce mesaj ai pentru colegii care nu au încheiat încă povestea liceului?
Paula: Aș vrea să le spun că timpul este cel mai prețios lucru pe care îl au și nu trebuie irosit! Profitați de fiecare clipă! Fiți deschiși spre nou! Învățați! Descoperiți-vă! Faceți-vă prieteni! Spuneți mereu ceea ce gândiți! Distrați-vă! Și nu uitați: Implicarea face diferența!
M.I.: Cum te vezi peste 10 ani?
Paula: Tind să cred că în 10 ani voi fi mai aproape de versiunea mea cea mai bună. Mă văd făcând ce mă pasionează, fiind fericită și înconjurată de oameni deosebiți. Și desigur, plănuind întâlnirea de 10 ani cu colegii mei de liceu!
Aceasta a fost Paula şi îi mulțumim pentru că a avut amabilitatea de a ne transmite gândurile sale. Îi dorim succes în tot ceea ce își propune şi să ştie că oricând se poate baza pe noi. (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.