Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„HIDDEN IN NATURE ” este un proiect eTwinning în derulare la Colegiul National „Grigore Ghica” Dorohoi, pe parcursul anului școlar 2020-2021. Parteneri sunt școli din Turcia, Grecia, Italia, Iordania, România și Serbia.
La proiect iau parte 157 de elevi și 22 de profesori. Din școala noastră sunt implicați în proiect 15 elevi din clasele a IX-a B și C, care sunt îndrumați de doamnele profesor Sonia Nicorici și Viorica Stegaru.
Proiectul „HIDDEN IN NATURE ” își propune creșterea gradul de conștientizare a elevilor cu privire la protecția naturii și să-i facă pe aceștia să-și dea seama că fiecare este responsabil pentru natură.
În cadrul proiectului au fost organizate diverse activități pentru a da posibilitatea de a privi natura dintr-o perspectivă diferită. Activitățile proiectului sunt complexe, diverse, stimulându-le elevilor dorința de cercetare și analiză, ajutându-i să descopere informații noi, ei folosind pentru aceasta instrumente Web 2.0 multiple (fișiere video, blog, Canva, Pixton, Book Creator, etc).Aceste activități îmbogățesc și extind curriculum-ul, oferind tinerilor șansa de a explora subiecte precum știința, tehnologia, ingineria și matematica în medii mai puțin formale. Activitățile proiectului sunt o ieșire importantă pentru a aprinde un nou interes și pentru a crește nivelul de realizare la subiectele STEM prin metode de predare mai imaginative și mai inventive.
Pe lângă prezentarea școlilor, a orașelor și a țărilor partenere, au fost desfășurate mai multe activități colaborative, elevii devenind astfel parteneri de învățare științifică. Este foarte frumos să lucrezi cu un grup de oameni care au aceleași interese și aceeași pasiune pentru munca lor. Integrarea acestei activități în curriculum-ul școlii a fost interesantă pentru profesori și elevi. La orele de dirigenție, de științe și nu numai, au avut loc diverse activități din program și discuții cu partenerii. Avantajele pentru elevi au fost evidente. Aceștia s-au simțit bine iar motivația și interesul pentru învățare au crescut prin participarea la activitățile interactive din TwinSpace.
În cadrul acestui proiect, elevii au avut un grad mai mare de autonomie, și-au asumat singuri responsabilitatea pentru acțiunile lor, au învățat să-și prezinte ideile și părerile. Fiind vorba de elevi de clasa a IX-a, majoritatea aflați la prima participare într-un proiect eTwinning, impactul asupra formării lor este foarte semnificativ. Din punct de vedere calitativ, ei și-au îmbunătățit competențele TIC, de lucru în echipă, de comunicare în general și în limba engleză în special, dar și competențele sociale. Atunci când și-au prezentat școala, orașul și țara noilor prieteni din proiect, au devenit conștienți de marea moștenire culturală la nivel național, dar și european.Totodată, proiectul permite elevilor să comunice și să devină prieteni cu cât mai mulți elevi de aceeași vârstă din țările partenere.
Proiectul „HIDDEN IN NATURE” permite abordarea și îmbinarea creativă a conținuturilor și îi determină pe elevi să își însușească anumite competențe lingvistice și digitale. Se pot completa online, documente la care elevii lucrează în echipe. În acest mod, sunt nevoiți să utilizeze mai multe programe, să învețe să redacteze texte nonliterare sa un jurnalul activității. Este un mod de a aplica noțiunile teoretice, de a le pune în practică. Elevii colaborează în rezolvarea unor sarcini și învață unii de la alții. Se comunică în mai multe limbi, ceea ce îi ajută să învețe anumite cuvinte sau le mărește încrederea în puterea lor de a-și însuși noi cunoștințe.
Beneficiile platformei eTwinning pentru elevii și cadrele didactice din școala noastră implicați în acest proiect on-line de învățare prin colaborare sunt foarte mari datorită unor factori cum ar fi: oportunitatea de a interacționa cu elevi și profesori din alte țări, suport didactic și tehnologic oferite de portal la cele mai înalte standarde europene, instrumente inovatoare de lucru, abordare inter și transdisciplinară a temelor alese, munca în echipă, stimularea interesului și a gândirii critice, ocazia de a purta un dialog constructiv, aprofundarea cunoștințelor, valorificarea aptitudinilor și a creativității participanților.
Avantajele pentru școală sunt și ele importante, deoarece prin acest proiect eTwinning am promovat imaginea colegiului. De asemenea, am adăugat o nouă dimensiune europeană procesului de predare-învățare și calității educației la nivelul unității noastre.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.