Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Școala Gimnazială „Spiru Haret’’ Dorohoi, în parteneriat cu Muzeul de Științe ale Naturii Dorohoi, a organizat prima ediție a proiectului local cu participare județeană „Generația Biodiversității”, eveniment dedicat atât preșcolarilor și școlarilor de până la clasa a VI-a, cât și cadrelor didactice coordonatoare ale participanților.
Organizatorii principali ai proiectului, director prof. Gavriluță Paula, director adj. prof. Chicoș Elena, prof. înv. primar Mîndrescu Iuliana Magdalena și prof. înv. primar Crețu Bianca, au gândit concursul pe două secțiuni ce au stimulat creativitatea, dar și originalitatea elevilor: Creație literară – secțiune în cadrul căreia elevii cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani au putut trimite eseuri și poezii pe tematica principală a concursului și Creație plastică – Pictură și Colaje, desfășurat pe categoriile de vârstă 4-6 ani (preșcolari) și 6-9 ani și Origami/Quilling pentru elevii de 10-12 ani. În plus, inclusiv profesorii coordonatori ai participanților au avut ocazia de a realiza eseuri, referate, comunicări științifice, dar și de a împărtăși exemple de bune practici din domeniul educațional pe tema biodiversității.
Concursul s-a bucurat de o largă participare atât în rândul elevilor, cât şi al profesorilor – 16 şcoli participante, 84 de elevi, 24 de profesori coordonatori.
Pe lângă lucrările din județul Botoșani, copii și cadre didactice din Argeș, Bacău, Neamț, Suceava, Călărași și Ilfov s-au arătat încântați de concurs și au trimis creațiile lor artistice tocmai la Dorohoi. Mai mult decât atât, și preșcolarii de la Grădinița Romanița din Bălțați, raionul Ialoveni, Republica Moldova au făcut o surpriză plăcută organizatorilor participând la secțiunea pictură a concursului.
Lucrările au fost expuse la Muzeul de Științe ale Naturii din Dorohoi, partenerul instituțional principal al proiectului, și au putut fi vizionate de un public larg, inclusiv în seara zilei de 14 mai, atunci când a avut loc evenimentul național „Noaptea Muzeelor”.
Pentru că activitatea a avut un real succes, organizatorii sunt încrezători că în anul următor, participarea elevilor, profesorilor şi membrilor comunităţii, atât din Dorohoi, precum şi din întreg judeţul, va fi mai amplă stabilindu-se parteneriate trainice şi de lungă durată.
Echipa de proiect
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.