Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Anul școlar vine cu cataloage si carnete de note după noul model, structurat pe module. Noile modele sunt obligatorii pentru toate școlile și pentru toți elevii.
Pentru anul școlar 2022-2023, calendarul a fost aprobat de Ministerul Educației pe data de 31 martie 2022, prin ordinul 3.505, iar organizarea acestuia este pe module, fiind eliminată denumirea de „semestre” și împărțirea anului școlar introdusă din anul 1998. Sunt 5 module, despărțite de 5 vacanțe.
Structura anului școlar 2022-2023 prevede că prima zi de cursuri este pe 5 septembrie 2022, fiind prima dată în istoria recentă a școlii românești când debutul este atât de devreme, în prima lună de toamnă. Cursurile se încheie pe 16 iunie 2023, potrivit structurii publicate în Monitorul Oficial.
Anunțul Ministerului
„Conform prevederilor art. 4 din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), Ministerul Educației aprobă anual modelul și conținutul documentelor școlare.
Întrucât catalogul este un document școlar, conform dispozițiilor art. 2 alin (1) lit. (b) din actul normativ precizat și raportat la prevederile capitolului III intitulat ,,Evaluarea copiilor/elevilor”, art. 109 din ordinul de ministru nr. 4.183/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (în vigoare începând cu 1 septembrie 2022), potrivit căruia la fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, publicăm noile modele de cataloage aferente nivelurilor de învățământ din sistemul de învățământ preuniversitar”, scrie instituția pe edu.ro despre cataloagele școlare.
Despre carnetele școlare, Ministerul precizează următoarele: “Conform prevederilor art. 2 alin. (2) din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), carnetul de elev este un document de corespondență între unitatea de învățământ și familia elevului”.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.