Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
De Ziua Internațională a Educației, primăria comunei Ibănești împreună cu școala „Ștefan Cel Mare” din satul Ibănești au organizat un eveniment cultural ce a avut în prim plan educația, onoarea și excelența, unde au participat oameni a căror activitate desfășurată a fost realizată la cel mai înalt nivel, cu profesionalism, demnitate și pasiune, activitate ce a țintit încă de la început orizontul excelenței.
Evenimentul a debutat cu momentul artistic al elevilor școlii, urmat apoi de discursul primarului comunei, de cel al domnului Inspector Școlar General- Suruciuc Bogdan, al domnului Prefect al Județului Botoșani- Cornilă Sorin și nu în cele din urmă al domnului director al Direcției Județene pentru Cultură- Huțu Dănuț.
„Astăzi este o zi importantă pentru întreaga comunitate cât și pentru tot învățământul. Putem spune că cea mai puterincă armă în cadrul societății este educația deoarece numai cu ea se poate schimba lumea. Educația este stâlpul de bază al societății umane.Cunoașterea, Adevărul și Loialitatea față de valorile adevărate sunt singurele elemente care au rezistat de-a lungul tuturor timpurilor, iar noi avem obligația să transmitem acest lucru mai departe, ceea ce și facem astăzi. Frumusețea înțelepciunii să ne ajute să îndreptăm mereu ignoranța! Puterea ințelepciunii să ne ajute să ne corectăm greșelile!”, a spus primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț.
„Am ales să vorbesc astăzi despre un cadru didactic care are două motive de a se bucura, ziua educației și lansarea oficială a volumului de poezii. Asemenea lui Ștefan Cel Mare simbolul școlii în care ne aflăm, doamna Georgeta Culiceanu este o femeie puternică, mică la stat și mare la sfat. Cuvintele care o caracterizează sunt putere, bunătate, înțelepciune, ambiție și perseverență. Pe lângă toate acestea, este o femeie care are univers în ochi, deși nu a călătorit prea mult cunoaște lumea din multitudinea de cărți citite. Este un bun orator și de aceea toți colegii o ascultă cu plăcere și interes pentru că transmite emoție, durere și sentimente profunde de patriotism.”, a spus doamna profesor, Teliban Delia.
„Îmi face o deosebită plăcere să particip la un asemenea eveniment. O astfel de sărbătoare la ziua educației cu asemenea participanți are notă valorică. Este foarte interesant, participăm la tot felul de întruniri, ascultăm tot felul de intervenții, urmărim cu atenție simetria cuvântului. Pentru domnul profesor Mihai Vitcu și domnul Inspector General, poate au ascultat în viață mii de disertații, mii de prezentări de lucrări de doctorat, sute de mii de prezentări de lucrări de licență, a participa la o activitate de valoare ca aceasta de astăzi înseamnă că intervenientul trebuie să aibă anvergura de a se ridica la standarde înalte, ceea ce și așa este.”, a adăugat domnul profesor, Drescanu Corneliu.
„Sunt încântat să particip astăzi împreună cu dumneavoastră la această manifestare culturală și de faptul că marcăm împreună Ziua Internațională a Educației. Sunt un prieten al comunității dumneavoastră și al domnului primar, căruia îi mulțumesc pentru invitație și vă felicit pentru modul în care administrați această frumoasă comunitate, pentru faptul că acordați importanță educației și vieții cultural-artistice a comunei dumneavoastră. Am primit o stare încărcată de sentimente de emoție, de mândrie, patriotism....”, a spus domnul Prefect al Județului Botoșani, Cornilă Sorin
„Am să încep cu un ”La mulți ani!” stimați părinți, elevi, dragi colegi pentru că este Ziua Internațională a Educației și tindem să ne ducem spre învățământ, dar totuși este ziua internațională a noastră deoarece educația începe de acasă, facem educație acasă, facem educație la școală, la primărie, pe stradă, totul rezumându-se la educație. Ibăneștiul este o comună bogată însă este puțin spus pentru că aveți aici oameni care s-au aplecat spre educație, aveți pe domnul primar care este implicat în educație, este parte a educației din această localitate.”, a adăugat domnul Inspector Școlar General, Suruciuc Bogdan.
„Am o apreciere deosebită pentru localitatea dumneavostră tocmai prin legătura pe care o am de multă vreme cu reprezentanții familiei Vitcu și aici mă refer la profesorul meu drag Dimitrie Vitcu care mi-a însoțit toată cariera mea din studenție până acum aproape de vârsta maturității. Școala, biserica, autoritățile locale au sarcina de a oferi cea mai bună educație pentru copii, așa cum se spune educația este un lucru fundamental pentru societatea noastră. Este important să se transmită de către cadrele didactice aceste modele de urmat.”, a spus domnul director al Direcției Județene pentru Cultură, Huțu Dănuț.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.