Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne o filă miraculoasă a istoriei româneşti. Desăvârşirea unităţii naţionale a poporului român este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată prin vrerea unui neam dornic de unitate şi cu iubire de neam.
Ziua de 1 decembrie a fost sărbătorită la Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi așa cum se cuvine, cu mare patriotism și dăruire.
Elevii au fost invitați să trăiască emoția unui moment de răscruce din istoria noastră și să evoce cu recunoștință măreția unor oameni care au crezut cu toată ființa lor că între frați nu trebuie să existe graniță.
În acest sens, s-a desfășurat marți, 29 noiembrie, în Aula Colegiului Colegiul Național „Grigore Ghica”, un program artistic în cadrul proiectului Educațional „SUFLET DE ROMĂN”. Proiectul a avut caracter interdisciplinar, oferind elevilor oportunitatea de a îmbina educaţia muzicală, literatura, istoria şi desenul.
Activităţile proiectului:
1. Prezentare fillmuleţ - doamna prof. Pavel Daniela
2. Moment cultural-artistic realizat de Grupul vocal al colegiului, coordonați de doamna prof. Agrăpinei Carmen.
Au fost interpretate melodiile: „Cât trăim pe acest pământ”(grup vocal), „Ţara mea-i un colţ de rai - solistă Rumega Roxana din clasa a IX-a F, „România mea” (grup vocal), „Pentru ea” – solistă Vicol Bianca Alexandra din clasa a XI-a A şi Imnul de stat al Rmomâniei.
Acompaniamentul instrumental a fost realizat de elevii: Iftimie Paula din clasa a IX-a F - Acordeon, Antocchi Andreea Cosmina din clasa a XI-a D – chitară, Ionicescu Eduard din clasa a XI - a D – chitară, Popa Alexandru din clasa a XII- a D – xaxofon.
3. Versuri cu semnificaţia zilei de 1 Decembrie - elevii clasei a IX-a A: Fedor Francesca, Mihai Maria Carmina, Cronţ Lavinia, Lupuşoru Andrei, Pintilie Daria şi Doroftei Cosmina, coordonați de doamna prof. Pavel Daniela.
4. Realizarea unui panou cu desene – elevii claselor IX- XII, coordonaţi de prof. Blaga Dorinel.
Programul a fost prezentat de eleva Fedor Francesca.
„România este patria noastră şi a tuturor românilor. E România celor de demult şi-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți şi a celor ce va să vie.” Barbu Ștefănescu Delavrancea
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.