Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În cadrul Proiectului național „Săptămâna verde‟ la Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă‟, Pomârla s-a desfășurat , în perioada 24-28 aprilie, Proiectul educațional intitulat Natura înseamnă viață. Fii responsabil!, sub motto-ul: „ Atâta vreme cât luăm ceva din natură, avem datoria clară să punem la loc şi să asigurăm echilibrul ei.”( Heraclit)
Activitățile desfășurate au avut la bază o necesitate contemporană: educația pentru mediu contribuie la creșterea unei noi generații care poate fi factorul de decizie în ceea ce privește problemele de mediu cu care societatea actuală se confruntă. Când începem să învățăm despre mediul înconjurător, începem să devenim ființe umane mai responsabile.
Prin intermediul acestui proiect, elevii au învăţat și ce înseamnă să gândeşti ecologic, să colectezi diferenţiat deşeuri, să te implici în acţiuni de curăţenie a mediului, să plantezi pomi sau flori pentru a realiza un spaţiu verde. Aceștia au fost antrenaţi în acţiuni comunitare, în crearea şi menţinerea unui climat sănătos, curat şi plăcut atât în şcoală cît și în familie.
Proiectul a urmărit responsabilizarea elevilor faţă de importanţa protejării mediului înconjurător, conturarea deprinderilor şi a atitudinilor de a preţui şi respecta mediul prin comportamente civilizate, dar şi sensibilizarea cetăţenilor privind importanţa mediului înconjurător.
Principalele obiective ale proiectului au fost: formarea și dezvoltarea unor comportamente responsabile pentru mediu și înțelegerea modului în care deciziile și acțiunile noastre afectează mediul, dezvoltarea capacităților de cercetare și investigare a mediului, dobândirea de cunoștințe privind importanţei plantelor pentru natură şi om, creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la problematica colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă, promovarea educației pentru mediu în școală și dezvoltarea spiritului ecologic al tinerilor.
Activitățile s-au desfășurat în interiorul școlii, dar și în exterior, iar formele de realizare au fost diverse: expoziții de desene, colaje, postere, afișe, obiecte realizate din materiale reciclabile, prezentări PPT, dezbateri, mese rotunde, vizită la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, acțiune de plantare puieți în Pepiniera Ocolului Silvic Bașotă Pomârla.
Menționăm câteva dintre activități: Reciclăm și refolosim, Copiii – prietenii naturii, Despre schimbările climatice, Apa vie – apa moartă, Rețeta familiei, Atelier de creație, Plantăm pentru viață.
La activități au participat toate cadrele didactice și toți elevii instituției noastre alături de dir. prof. Jîșcanu Bogdan și dir. adj. prof. Aiordăchioaie Mărioara. Proiectul s-a bucurat și de implicarea unor parteneri educaționali precum Consiliul Școlar al Elevilor, Muzeul de Științe ale Naturii, Dorohoi, Ocolul Silvic Bașotă, Pomârla, Consiliul Local Pomârla, părinți.(Consilier educativ: Prof. Toșcariu Anca, Responsabil de mediu: Prof. Păduraru Irina-Mara)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.