Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În perioada 27 noiembrie 2023-08 decembrie 2023, 28 elevi din clasele a-X -XI-a, liceu și școală profesională, Tehnician in industria alimentară, Tehnician in gastronomie, Brutar- patiser, Ospătar-chelner, Mecanic auto și Mecanic agricol, au participat la un stagiu de pregătire practică cu organizația de primire CERSEO-Centro Europeo Ricerca e Sviluppo per l’Est e per l’Ovest.-Vercelli, Italia, în cadrul proiectului Erasmus+2023-1-RO01- KA121-VET-000120590, Anul 2 Acreditare Erasmus+ 2021-1-RO01-KA120-VET-000043697.
Activitățile desfășurate în cadrul proiectului aduc plus valoare în experiența profesională a participanților. Stagiarii și-au îmbunătățit competențe profesionale atât de necesare în vederea angajării, dar și competențe sociale, lingvistice, interculturale, care le vor fi de ajutor, încă de la primul interviu, în vederea ocupării unui loc de muncă. Au aprofundat cunoștințele pe care le-au asimilat la pregătirea teoretică, și-au format abilități, prin exemple de bune practici europene.
În perioada 27/11/2023-01/12/2023, 2 profesori de discipline tehnice au desășurat activitățile de job shadowing in școli de profil privind abordări curriculare actuale, planificarea activităților de formare practică, schimb de bune practici europene la: Istituto Alberghiero Di Stato Pastore -IPSAR Gattinara, Agrarian Istitute IPSIA, CNOS FAP VERCELLI, Istituto Istruzione Superiore "Galileo Ferraris", Vercelli, dar și in activități desfășurate in companii de profil mecanică și industrie alimentară: ITAL PROGETTI, Cantine Travaglini, compania Oryza-Trino, Acquarello-Livorno Ferraris.
Experiența din Italia a fost cu adevărat remarcabilă, aducând îmbunătățiri semnificative atât la nivel profesional, cât și personal, stagiarii au avut oportunitatea de a înțelege mai profund procesele de producție din industria orezului, vinului și ciocolatei. Interacțiunea directă cu mari companii a oferit o perspectivă autentică asupra măiestriei și tradițiilor acestor meșteșuguri. S-a observat o eficiență remarcabilă în procesele de producție, precum și un angajament puternic față de calitate și autenticitate. Italia a reușit să îmbine cu eleganță gustul rafinat cu arta autentică, oferind o perspectivă unică asupra vieții cotidiene. Această experiență a adus nu doar o bogată înțelegere profesională, ci și o adâncire a conexiunii participanților cu diversitatea culturală. Piemont a fost oficial votată cea mai frumoasă regiune din lume, conform ghidului "Best in Travel 2019". Participanții au admirat obiectivele turistice din orașele: Genova, Milano, Torino, Christmas Market Recetto of Candelo.
Elevii au fost însoțiți de prof. Scripcaru Simona- coordonator de proiect, ing. Dohotariu Dumitru Viorel- director și prof. Calancea Mihaela.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.