Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cu ocazia împlinirii celor 165 de ani de la Mica Unire, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi, își deschide ușile pentru elevii și cadrele didactice dornici să se reîntoarcă în școala mult iubită. Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi, a îmbrăcat miercuri, 24 ianuarie 2024, haine de sărbătoare într-o festivitate ce a marcat ziua Ziua Unirii Principatelor Române.
Evenimentul, care a marcat totodată și redeschiderea școlii în urma unei perioade de lucrări destinate modernizării acesteia, a debutat cu intonarea imnului național de către Corul „Haris”al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, urmat de o slujbă de sfințire.
Sub aripa marelui domnitor, la ceas de sărbătoare, școala a fost mândră să primească în noul corp reabilitat din Bulevardul Victoriei, nr. 108, pentru festivitățile de deschidere, pe primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, viceprimarul, Cristian Dogaru, subprefectul, Tiberiu Manolache, Inspector Școlar General, prof. Suruciuc Bogdan Gheorghe, Inspector Teritorial Sebastian Mihalache, iar din partea ISU Botoșani, lt. col. Sorin Barbacariu și alte cadre didactice, directori ai școlilor din municipiu.
În cadrul programului de activități, cadrele didactice și ceilalți invitați au vizionat interpretări artistice realizate de elevi precum recitări de poezii, o piesă de teatru și interpretarea a două cântece populare, dar și o prezentare care a avut ca scop să amintească tuturor despre însemnătatea momentului de la 24 ianuarie 1859.
Elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” au pregătit o șezătoare literară, au interpretat cântece tradiționale românești, au recitat poezii și au depus coroane de flori în semn de mândrie pentru însemnătatea acestei zile și a marelui domnitor care ne este călăuză. Holurile școlii au fost împânzite de chipul marelui domnitor al Unirii, atât de către talentații elevi ai școlii, cât și de profesorul și artistul plastic, Valeriu Gorgan.
La finalul evenimentului, prof. Paula Stoleru, directorul Școlii Gimnaziale „A. I. Cuza” Dorohoi, a mulțumit oaspeților pentru prezenta lor adăugând că această zi în care Principatele Române s-au unit, formând un singur stat, este și va rămâne în inimile românilor un semn de independență și bucurie.
„Le mulțumim tuturor oaspeților noștri și îi așteptăm cu mare drag să ne onoreze cu prezența și în cadrul următoarelor activități pe care le propunem. La mulți ani!”, a declarat prof. Paula Stoleru, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi.
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.