Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În incinta Colegiului Național „Unirea” din Focșani, județul Vrancea, s-a desfășurat sâmbătă, 6 aprilie 2024, Olimpiada Națională Corală - faza zonală, care a adunat elevi talentați din toată Moldova, ajungând la un număr de 24 de participanți.
Printre cele 24 de coruri participante s-a numărat și corul „Haris” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, care s-a calificat la această fază, după ce a obținut locul I la etapa județeană. Pe scena Colegiului, elevii, sub îndrumarea și coordonarea domnului profesor Sarafim Răzvan - Gabriel au interpretat piesele corale:
1. Adusu-mi-am aminte (de C. Porumbescu);
2. Stihira a II-a (fragment de la Vecernia glasului 8 -de Nicolae Lungu);
3. Și era la ora a șasea (de Gh. Mandicevschi);
4. Rugăciune (de M. Grigore Polușnicu, versuri Mihai Eminescu), primind aplauze din partea publicului și aprecieri din partea juriului.
Fiind un an dedicat școlilor gimnaziale pentru a merge mai departe la ultima fază pe țară, toți participanții din ciclul liceal s-au oprit în acest an la această etapă. Urmând ca anul viitor, Olimpiada Națională să fie predestinată participanților din ciclul liceal.
„A fost emoționant să îi văd pe elevi și pe bunul meu coleg, Răzvan Sarafim, pe scenă, știind câtă muncă s-a ascuns în spatele acestui moment. Scurtul „Bravo” răbufnit din juriu la finalul uneia dintre cele patru interpretări e o mică mostră a prestației înalte pe care au avut-o elevii noștri. De asemenea și aplauzele îndelungate din partea publicului sunt o meritată răsplată pentru munca depusă de către elevi, dar evident și de dirijor. A fost o nouă experiență, o nouă lecție de viață, o nouă ocazie de a învăța ceva nou, pe care corul „Haris” a trăit-o din plin, la Focșani. M-am bucurat să îi văd atât de uniți și implicați, culegând roadele și revenind acasă bucuroși după această experiență. În fond, pentru noi, profesorii, bucuria elevilor e cea mai mare răsplată. Mulțumesc pentru o nouă șansă de a vă fi alături!” (a declarat Prof. Dr. Vasile Postolachi)
Elevii Seminarului au fost însoțiți de către domnii profesori: Sarafim Răzvan Gabriel și Postolachi Vasile, cadre didactice la Seminar.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.