Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Se știe că în fiecare an, în cea de-a treia săptămână a lunii noiembrie, se desfășoară activități în cadrul Săptămânii Educației Globale, cu resurse variate, adaptate temei alese. În acest an, acțiunile se concentrează pe două domenii tematice principale, Oameni și Planetă, acțiuni care se desfășoară sub egida: „Oameni conectați pentru o planetă incluzivă”.
La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Săptămâna Educației Globale a debutat luni, 18 noiembrie 2024, cu activitatea: „Prevenirea și combaterea violenței și a consumului de droguri; securitatea cibernetică”, având-o ca invitat pe doamna Comisar de Poliție Geanina Grădinaru din cadrul Biroului de Siguranță Școlară al I.P.J. Botoșani.
Elevii claselor X-XI, sub îndrumarea Părintelui Director, prof. Chichioacă Petru-Georgel și a cadrelor didactice prezente la activitate, au beneficiat de activități de consiliere şi s-au implicat în dezbateri cu privire la bullying, violență școlară, consecințele juridice, conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară, urmările consumului de substanțe interzise și importanța păstrării siguranței cibernetice.
Reprezentantul I.P.J. Botoșani a prezentat câteva spețe pe această temă, elevii fiind deschiși dialogului, manifestând implicare în combaterea formelor de violență, în prevenirea consumului diferitelor substanțe interzise și a securității digitale.
Din discuțiile purtate, beneficiarii activității au conștientizat că toate acestea capătă, destul de repede, forme grave, care pun în pericol modul de a trăi al omului, chiar viața. Doamna comisar a subliniat că: „Faptele penale rămân înscrise în cazier, de aceea trebuie să avem grijă să rămână gol”.
Ținând cont de faptul că, la nivel național, aceste fenomene au luat amploare, s-au adus în atenție câteva sfaturi cu privire la creșterea siguranței tinerilor, la creșterea securității în școală și în afara ei, subliniindu-se că: „Viața, viitorul depind de ceea ce facem noi, de aceea nu trebuie să întreprindem acțiuni greșite”.
Părintele Director, prof. Chichioacă Petru-Georgel, coordonator al activității, recomandă păstrarea integrității și aduce mulțumiri Biroului de Siguranță Școlară Botoșani, prin prezența doamnei Comisar de Poliție Geanina Grădinaru, pentru colaborare și promptitudinea cu care se răspunde solicitărilor școlii, în vederea desfășurării de activități de prevenire și combatere a violenței, a consumului și traficului de substanțe interzise și de menținere a securității cibernetice. (Prof. Ignat Cristina-Ionela)
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.