Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Elevii de la Grupul Şcolar Al.Vlahuţă Şendriceni, împreună cu doamnele profesoare Irimia Corina-Elena şi Gafiţanu Corina-Daniela, coordonatorii proiectului, au organizat astăzi, 17 noiembrie 2011, activitatea: Să promovăm adevăratele valori!, care face parte din cadrul săptămânii Educaţiei Globale.
Invitaţi au fost elevii de la Grupul Şcolar Regina Maria Dorohoi, care au fost însoţiţi de profesoarele Amariei Iuliana, Şmocot Cezara, Foca Alina şi Ailoaie Felicia-Cristina. Deoarece de la moartea poetului şi semănătorului de cultură, Alexandru Vlahuţă, se vor împlini pe 19 noiembrie 2011, 92 de ani, elevii din clasa a-VI-a A, îndrumaţi de doamna profesoară Grădinariu Violeta, au făcut deschiderea acestui program artistic cu un recital de poezii.
Să luăm atitudine prin artă! a fost titlul expoziţiei de picturi şi desene, realizată de elevii Şcolii cu clasele V-VIII Şendriceni, coordonaţi de doamna profesoară Botezatu Emanuela. Eleva Plamadă Evelina a discutat despre ,,Influenţa negativă a mass-mediei asupra elevilor”. Epoca modernă a bulversat complet modul de petrecere a timpului liber al tinerilor. Dacă, în trecut, tinerii se plimbau în parc sau discutau cu colegii cărţile citite, din nefericire, în zilele noastre, tineretul, în general, citește mai puțin, iar timpul liber şi-l petrece în discoteci, cluburi sau alte locuri unde, din păcate, decibelii sunt la maximum şi în aer răsună voios acorduri de manele.
Mai există şi o altă modalitate de petrecere a timpului liber, aceea de a sta în faţa calculatorului sau a televizorului. Mulți elevi preferă emisiunile de umor pline de expresii triviale, care promovează un comportament inadecvat şi imită unele persoane din viaţa mondenă. Pe primul loc în topul preferinţelor se află emisiunea În puii mei. Această emisiune are o influenţă negativă asupra elevilor, deoarece, în locul unui salut politicos, primești fel de fel de replici, ca de exemplu: La naiba, în puii mei, fată... Da, ce mai faci?. Tinerii noștri, în loc să îşi acumuleze un bagaj de informații pentru cultura lor generală, adună unele replici de prost gust şi supărătoare în același timp. Pe locul al doilea se află emisiunea de divertisment Vacanţa mare.
Aici, la fel ca şi în emisiunea anterioară, nu avem nimic educativ! Din contră, ne amuzăm pe moment apoi, în loc să nu promovăm limbajul folosit de aceste persoane, îl utilizăm cu plăcere ori de câte ori avem ocazia şi nu numai, fără să ținem cont de consecințe. Elevii Ilucă-Ciobănaşu Robert şi Scripcariu Daniel au interpretat scenetele: Farsă de 1 Aprilie, Interviu cu Gigi Becali şi La piaţă, criticând incultura, prostia, mitocănia şi alte aspecte negative pentru a le îndrepta, nu pentru a fi imitate!
Să faci cu uşurinţă ceea ce pentru alţii e dificil, se numeşte talent. Talentul se poate naşte în orice suflet, dar se afirmă numai prin muncă, poate prinde contur doar dacă i se propune un itinerariu, un scop. Elevii Ichim Sergiu şi Avasilichioaie Larisa ne-au demonstrat că muzica uşoară este net superioară manelelor. Ei au interpretat melodii din repertoriul unor cântăreţi celebri: Cătălin Crişan (Dacă pleci...), Gheorghe Gheorghiu (Doi ochi căprui), Laura Stoica (Dă, Doamne, cântec!) şi Ana Tatangelo (Colpo di fulmine).
Măiestria şi farmecul folclorului moldovenesc, exprimată prin cântec şi frumuseţea costumului popular, ne-au fost transmise de către eleva Anuţă-Molocea Mirela, care respectă afirmaţia lui Lucian Blaga:,,Când aud un cântec popular românesc îmi vine să cred că muzica e anume creată pentru români şi românul pentru muzică. Semănaţi cântece şi flori, pentru că ele ne fac viaţa mai frumoasă”. Ea a interpretat melodiile:,,Mi-o zis cucuţul şi mie”, cântec cules dintr-o culegere de folclor românesc, şi melodia ,,Am un bade pădurar” din repertoriul cântăreţei Margareta Clipa.
Dansul este o poezie, în fiecare mişcare este un vers…Este singura formă de artă în care omul este şi artist şi operă de artă…Dasnul este una dintre cele şapte arte ale lumii! Prin dans se poate descoperi cu adevărat ce înseamnă frumosul, graţia şi, uneori, dansul reprezintă nervul şi puterea de a domina. Deoarece dansul este maifestarea vizibilă a sufletului, elevii Boghian George şi Pavăl Alin ne-au prezentat ceva deosebit:dansul stradal. Activitatea s-a încheiat cu îndemnul: Să promovăm adevăratele valori! (DorohoiNews.ro)
20.11.2011 la 21:36
sigur esti una,din aia...care...cum se spune...aaaa,da...ce face t.......l...sau se simte frustrata, ca exista in lumea asta persoane inteligente ce se ridica pe propriile puteri...:D
19.11.2011 la 16:48
Plecand de la titlul articolului, cred cu tarie ca fiecare din noi merita sa pretuiasca persoane din trecut (si din prezent) care prin contributia lor au adus/aduc ceva benefic in viata oamenilor. Ideea si activitatea profesoarelor este una careia merita sa i se acorde atentie. Felicitari lor si elevilor implicati in aceasta actiune.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.