Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes.” (Henry Ford)
Departamentul mobilitate, informare, formare a Consiliului Şcolar al Elevilor “Grigore Ghica” Dorohoi a impresionat prin iniţierea, organizarea şi desfăşurarea proiectului de voluntariat “Sprijin la bătrâneţe“.
La nivelul colegiului s-au strâns, pe parcursul Săptămânii Educaţiei Globale, produse alimentare ce au fost dăruite, din suflet, bătrânilor singuri şi neputincioşi din Cristineşti, de catre un grup de elevi, însoţiţi de doamnele profesoare Pavel Daniela şi Puşcaşu Cristina.
Mădălina A. consideră că “această activitate a lăsat în sufletele noastre bucuria de a-i fi ajutat pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, oameni care au lăcrimat când au văzut că nouă ne pasă. Niciodată nu am crezut că această activitate va avea un asemenea impact asupra noastră, prin intermediul căreia am aflat în ce condiţii trăiesc unii oameni. Emoţiile simţite în momentele în care am văzut speranţa şi recunoştinţa din privirea lor ne-au mângâiat şi nouă sufletele. Sper că prin atitudinea luată de noi toţi, am adus un strop de fericire în viaţa acelor persoane“
Lavinia C.: „A fost o experienţă unică, o activitate pe care nu o voi uita. Am strâns acele alimente din dorinţa de a ajuta pe cei care au nevoie, dar nu am crezut niciodată că sunt oameni ce nu ce pune pe masă, care încearcă să facă economie chiar şi la lumină, locuind pe întuneric. În multe dintre familiile la care am fost am putut să văd în ochii acelor persoane recunoştinţa şi dragostea cu care ne-au primit. Pe obrajii multora curgeau lacrimi. Îmi dau seama în aceste momente că e puţin ceea ce am făcut. Ei au nevoie de sprijin din partea tuturor chiar şi cu o îmbrăţişare.”
Elevii au inteles ca voluntariatul prespune munca în echipă, respect, organizare, onestitate, si, nu în ultimul rând, pasiune. Au învaţat ca trebuie să-si asume responsabilităţi; ca voluntariatul presupune presiuni, presupune iesirea din zona de confort, presupune să faca lucrurile diferit faţă de cum le făceau până acum. (Monica Ifrim) (DorohoiNews.ro)
30.11.2011 la 17:15
suntem bucurosi sa spunem ca datorita initiativei luate de noi ,elevii,fiind indrumati de doamnele profesoare am reusit sa aducem un zambet in viata acelor oameni!
29.11.2011 la 18:19
in articol este specificat CLAR cine(si pentru asta multumim acelui OM cu suflet mare, care ne-a dat ocazia, prin aceste departamente sa iesim si noi la lumina si ne sprijina mereu, si neconditionat, incurajandu-ne) a initiat activitatea. Dar, intotdeauna, trebuie sa avem fim insotiti de profesori, si le multumim celor doua doamne prof.ca ne-au insotit. Abia asteptam alte activitati!
29.11.2011 la 12:25
inițiativa a fost strict a elevilor, mai exact DEPARTAMENTULUI INFORMARE, FORMARE ȘI MOBILITATE din cadrul CONSILIULUI ELEVILOR.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.