Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Această activitate a fost organizată la Şcoala nr.2 „Ştefan cel Mare” Dorohoi, în perioada 5-16 decembrie 2011, cuprinde o paletă largă de activităţi din proiectul „Educaţia Securităţii Organizaţionale şi Personale”, activităţi ce vizează educaţia pentru sănătate. Proiectul ESOP este un proiect social, complex ce vizează abordarea mai multor domenii, aşa cum sunt descrise în Metodologia MECTS.
Proiectul are ca scop reducerea vulnerabilităţii copiilor şi tinerilor faţă de orice act care ar pune în pericol integritatea fizică şi psihică personală, prin dezvoltarea capacităţii mentale a copiilor şi tinerilor de a construi strategii de acţiune manifestate în comportamente autonome şi conştiente care să le permită rezolvarea cu succes a unor situaţii problematice reale de viaţă şi luarea de decizii responsabile faţă de sine şi faţă de cei din jur.
„Campania pentru sănătate” a demarat cu activităţi desfăşurate atât la nivelul fiecărei clase cât şi la nivelul şcolii în vederea creării „Cărţii pentru sănătate” precum şi discuţii cu un reprezentant al Spitalului Dorohoi, asistent social, Apetrei Adriana pe diferite teme de interes pentru elevi, cum ar fi:
„De ce trebuie să ne spălăm pe mâini ?”
„Secretul dinţilor sănătoşi”
„Riscurile unei alimentaţii nesănătoase”
„Igiena corporală şi alimentaţia sănătoasă a copilului”
„Oboseala şcolară”
„Arta alimentaţiei sănătoase”
Alături de elevi şi de reprezentanţii spitalului, la activităţi au participat: profesor Vatamanu Dan, consilierul educativ, prof. Dumitrescu Maria şi toţi domnii învăţători şi diriginţi precum şi celelalte cadre didactice. Proiectul ESOP a fost initiat de CJRAE Botoşani împreună cu ISJ Botoşani, la care s-au aliniat şi alţi parteneri. La nivelul şcolii proiectul este coordonat de prof. Iftimiciuc Antoneta, psiholog şcolar.
„Este bine venită această idee în şcoli, în ceea ce priveşte igiena pe toate planurile. Copiii au fost destul de receptivi şi dacă pun în practică ceea ce au auzit aici este foarte bine. M-au surprins întrebările lor, referitor la cum apare şi cum se tratează diabetul, cum se tratează cancerul şi cum se tratează SIDA. Acest lucru subliniază faptul că aceşti copii sunt interesaţi să afle cât mai multe lucruri importante despre sănătatrea lor”, a declarat pentru DorohoiNews, Adriana Apetrei, asistent social la Spitalul Municipal Dorohoi.
Activităţile au avut un impact puternic asupra elevilor, aceştia manifestând interes şi implicare în desfăşurarea activităţilor şi în realizarea „Cărţii pentru sănătate”. Campania va continua şi în următoarea săptămană cu alte activităţi legate de „Educaţia pentru sănătate”. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.