Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Lumea actuală este dominată de o luptă continuă pentru asigurarea resurselor financiare necesare traiului; deseori scuza că „muncesc pentru copii” sau „încerc să mă realizez pentru a avea ce le oferi lor mai târziu” face mai uşoară suportarea propriilor mustrări de conştiinţă apărute ca urmare a conştientizării faptului că petrecem mult timp pentru unele nevoi materiale în detrimentul celor familiale.
Zona în care trăim chiar obligă foarte multe familii să muncească foarte mult sau să plece în străinătate pentru a câştiga banii necesari asigurării unui minim pentru copiii lor.
Organizaţia mondială „UNICEF” intervine din nou în zona noastră şi continuă Campania de Participare şcolară „Hai la şcoală” prin finanţarea de cursuri pe tema educaţiei parentale pentru cadre didactice din comunele Şendriceni, Ibăneşti, Pomârla, Băluşeni şi încă două comune din judeţul Bacău.
Cursurile au fost organizate de către Fundaţia de Consultanţă şi Servicii Sociale pentru Copii şi Familii „HOLT România” la Botoşani în perioada 20-23 octombrie 2011.
Din comuna Şendriceni, de la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, au fost desemnate să participe la aceste cursuri profesoarele Nicoleta Dohotariu şi Luminiţa Saucă. În urma participării aceste cursuri cele două cadre didactice au obţinut certificat de acreditare pentru a organiza în comuna Șendriceni un curs similar de educaţie parentală folosind Programa „Holt România”. Cursul a debutat vineri, 9 decembrie 2011, cu un număr de 26 de părinţi ai elevilor din Structura Șendriceni 1 a unității şi va continua cu organizarea a 8 sesiuni de lucru şi comunicare cu părinţii participanţi.
Programul de educaţie parentală „ Cum să devenim părinţi mai buni” reprezintă o modalitate de educare a unei atitudini echilibrate a părinţilor vis-a-vis de familie, copii, carieră sau alte activităţi prezente în viaţa de zi cu zi. În curricula acestui program sunt incluse noţiuni teoretice despre dezvoltarea copilului, disciplinarea copilului, metode de a manageria stresul şi furia, fenomene ce apar inevitabil în viaţa unui părinte. De asemenea, se încurajează şi îngrijirea personală, în sensul practicării acelor activităţi specifice fiecărei persoane, independente de rolul de părinte, care au scopul de a o relaxa şi de a o încărca de energie şi bună dispoziţie. Acest lucru este chiar încurajat, cunoscut fiind faptul că atmosfera din cadrul unei familii este direct proporţională cu starea sufletească a părinţilor. Profesor Nicoleta Dohotariu. (DorohoiNews.ro)
15.12.2011 la 07:24
Nicoleta se implica foarte mult,trebuie promovata in functie, poate directoare sau in cel mai rau caz inspector general.Prof. Nicoleta D. este super profesor, rezultatele la olimpiade si la alte concursuri, de la scolile din com. Sendriceni se vad.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.