Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
De ce s-a introdus clasa pregatitoare? Deoarece Romania are cea mai batrana populatie scolara la debutul invatamantului obligatoriu din Europa si pentru a asigura copiilor o trecere lina de la "joaca la invatare", explica Daniel Funeriu. Iata tot ce ai nevoie sa stii despre acest an de tranzitie in viata copiilor.
Cine intra in clasele pregatitoare?
Toti copiii care implinesc 6 ani pana pe 31 august 2012 vor intra in cadrul invatamantului obligatoriu anul acesta, fie in clasa I fie in clasa pregatitoare. Copiii nascuti inainte de septembrie 2005, vor incepe clasa I. Copiii nascuti intre 1 septembrie 2005 si 31 august 2006 vor putea sa intre direct in clasa I, la solicitarea parintelui.
Pentru copiii nascuti in intervalul 1 septembrie - 31 decembrie 2006 (implinesc varsta de 6 ani dupa inceperea anului scolar), parintii pot sa aleaga daca vor ca micutii sa inceapa clasa pregatitoare sau sa ramana la gradinita, scrie hotnews.ro.
In felul acesta se urmareste decongestionarea gradinitelor, astfel incat mai multi copi de trei ani sa aiba ocazia sa-si gaseasca un loc.
"Prima consecinta a acestor masuri este ca peste 20.000 de copii care pe vechea legislatie nu ar fi fost cuprinsi in nicio forma de invatamant se vor regasi printre cei care merg la clasa pregatitoare in 2012. Acesti copii ar fi fost in esec scolar din prima lor zi de scoala pe vechea lege", a explicat ministrul Daniel Funeriu pentru realitatea.net.
Cand incep inscrierile?
Inscrierile vor incepe pe 5 martie, a declarat Cristian Alexandrescu, inspectorul general scolar pentru Bucuresti. Perioada de inscriere se va desfasura pe etape, pentru ca cererile parintilor sa poata fi solutionate.
La fel ca in anii precedenti, fiecare locuinta este arondata unei scoli. Respectiva scoala va furniza toate datele referitoare la procesul de evaluare a dezvoltarii copilului, potrivit mediafax.ro.
"Procedurile de inscriere sunt astfel facute incat, daca parintele isi exprima optiunea pentru scoala la care este arondat, aceasta are obligatia sa inscrie elevul. Daca parintele doreste inscrierea la alta scoala decat scoala de arondare, acest lucru este perfect posibil, iar elevul va fi inscris in limita numarului de locuri disponibile", a explicat Daniel Funeriu.
Unitatile de invatamant vor avea la dispozitie un sistem electronic pe baza de fise, care sa asigure transparenta procesului de inscriere. De asemenea, se urmareste prevenirea cazurilor unde sunt inscrieri la mai multe unitati de invatamant.
In momentul in care la o scoala exista mai multe cerereri depuse fata de numarul de locuri pus la dispozitie, o sa existe o serie de criterii generale care se refera la incadrarea copilului intr-un grad de handicap, la familiile monoparentale, la familiile care sunt incadrate in scoala respectiva, criterii care vor putea sa fie completate cu o serie de criterii specifice fiecarei scoli, gandite de catre acestea si validate la nivelul inspectoratului scolar, relateaza hotnews.ro.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.