Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Potrivit curriculumului pentru clasa pregătitoare supus dezbaterii, miercuri, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, copiii vor studia o oră pe săptămână religia. Ei vor învăţa cum să închine, vor afla rolul lui Dumnezeu în viaţa omului, vor participa la activităţi caritabile şi vor fi duşi la biserică.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a publicat miercuri, 29 februarie, pe www.edu.ro, pachetul curricular destinat clasei pregătitoare. Acesta conţine programele şcolare pentru clasa pregătitoare, precum şi planul-cadru aferent primelor clase ale învăţământului primar.
Potrivit programei şcolare pentru religie – clasa pregătitoare, elevii vor învăţa următoarele competenţe generale: aplicarea unor norme de comportament specific moralei religioase, în diferite contexte de viata, colaborarea cu copiii si cu adultii din mediul familiar, în acord cu valorile religioase şi explorarea activa a unor elemente din viata de zi cu zi, din perspectiva propriei credinte.
Ce vor învăţa copiii la ora de religie
Printre activităţile de învăţare la care vor lua parte copiii se numără organizarea de discutii despre rolul lui Dumnezeu în viata omului, exercitii de învatare a închinarii (gestul închinarii, cuvintele însotitoare), organizarea de activităţi caritabile şi chiar vizite la biserică.
"Biserica este un spatiu cu înalte valente educative pentru ora de religie. Profesorul poate organiza vizite la biserica cu elevii cu diferite ocazii si scopuri: pentru participarea si observarea anumitor slujbe bisericesti; pentru a primi Sfânta Împartasanie; pentru discutii cu preotul pe teme religioase sau pentru a organiza în comun diferite evenimente importante pentru comunitate ori activitati de întrajutorare a membrilor acesteia", se precizează în documentul publicat pe site-ul MECTS.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.