Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pompierii botoşăneni s-au alăturat, duminică, copiilor cu sindrom down, în „Ştafeta Prieteniei”.
Organizat de Asociaţia „Down Activ –Moldova” pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an pe 21 martie, concursul „Devoltare prin sport – Ştafeta Prieteniei” a constituit un real schimb de experienţă, între o instituţie care oferă protecţie şi o „lume prietenoasă, pură şi zâmbitoare”.
Activitatea s-a desfășurat în sala de sport a Școlii nr. 11 din municipiul Botoșani, în parteneriat cu Direcţia pentru Sport a Judeţului Botoşani, Special Olympics Romania, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, Inspectoratul de Poliţie Botoşani – Serviciul Ordine Publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, Filiala Crucea Roşie Botoşani și Colegiul Medicilor Dentiști.
Concursul „Ştafeta Prieteniei” s-a desfășurat pe echipe, având în componenţă un copil cu Sindrom Down, un copil tipic și un pompier, un polițist ori un jandarm. Concurenţii și-au demonstrat abilităţile sportive la traseul aplicativ ”ștafeta” și la trasul frânghiei.
Pompierii au descoperit nişte copii minunaţi, sinceri, iubitori, zâmbitori, pentru care locul I nu există, ci doar plăcerea de a practica un sport.
Organizată pentru al treilea an consecutiv, competiţia a urmărit creşterea importanţei sportului, mişcării fizice, activităţilor recreative în viaţa persoanelor cu nevoi speciale, îmbunătăţirea stării de sănătate şi creşterea progresivă a calităţii vieţii sportivilor cu abilităţi scăzute, posibilitatea practicării diferitelor forme ale exerciţiului fizic şi a sportului, acoperind astfel trebuinţele multiple specifice persoanelor cu dizabilităţi şi anume: MIŞCARE, COMUNICARE şi INTEGRAREA în SOCIETATE.
La sfărşitul concursului, pompierii au oferit copiilor speciali câte o medalie, declarându-i pe toți învingători.
ISU Botoşani se implică în viaţa comunităţii şi susţine astfel de acţiuni menite să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu Sindrom Down prin învăţarea modului corect de interacţionare cu aceştia, încurajarea prieteniilor între copii, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni.
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.