Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Într-o societate cu un puls tot mai alert, copiii noştri interacţionează firesc cu un flux de informaţii din ce în ce mai intens.
În această avalanşă de evenimente, părinţii şi educatorii nu trebuie să piardă din vedere faptul că şi educaţia în domeniul situațiilor de urgență este o parte esenţială din informaţiile necesare unui copil.
Pornind de la premisa că educaţia în domeniul situațiilor de urgență constituie primul pas spre siguranţă, un grup de cadre didactice din municipiul Dorohoi, împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani și ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoșani, au pus bazele „Grădiniței de vară în domeniul situațiilor de urgență”.
Unic la nivel național, proiectul social derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi, Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi, Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Școala Gimnazială „Dimitrie Romanescu”, Clubul Copiilor Dorohoi și Casa Municipală de Cultură Dorohoi, are ca scop educarea și informarea preșcolarilor cu privire la tipurile de risc generatoare de situații de urgență în vederea cunoașterii măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență și a formării unui comportament adecvat în cazul producerii unor evenimente neplăcute.
În această săptămână, peste 50 de preșcolari au participat la a V-a ediție a „Grădiniței de vară în domeniul situațiilor de urgență”.
Astfel că, în zilele de luni și marți, la Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca Zăpadă” Dorohoi, copiii au învățat de la pompieri cum să prevină sau să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de incendiu, cutremur sau inundaţie, teoretic.
Miercuri și joi, micuții au participat la activităţile practice desfăşurate, atât la sediul Grădiniței „Albă ca Zăpada” Dorohoi, cât și în curtea Detaşamentului de Pompieri Dorohoi.
La subunitate, preșcolarii au avut ocazia să-i cunoască îndeaproape pe salvatori şi au ascultat cu atenţie fiecare prezentare a misiunilor şi activităţilor pe care angajaţii I.S.U. Botoşani le desfăşoară pentru protecţia şi salvarea cetăţenilor şi a bunurilor acestora.
Totodată, ei au asistat la demonstraţii privind modul de funcţionare a echipamentului de descarcerare, precum şi la simularea unor intervenţii în caz de incendiu.
Vizibil emoţionaţi, copiii au purtat pe rând casca de protecţie, au folosit, unii pentru prima dată, pistolul cu apă şi au urcat în autospecialele de intervenţie. Vizitatorii au făcut cunoştinţă și cu „Gorun”, câinele – pompier, care a executat câteva exerciţii demonstrative, momente extrem de apreciate de audienţă.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani acordă o importanţă deosebită pregătirii elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, activitatea fiind apreciată ca una dintre cele mai eficiente forme prin care informaţiile ajung în familii.
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.