Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pompierii voluntari din nordul județului vor participa, timp de trei zile, la o sesiune practică de instruire. La activitățile de pregătire și-au anunțat prezența și pompierii militari și voluntari din raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, Ucraina.
Lecțiile vor fi predate de către specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, în cadrul primei ediții a Campaniei de pregătire a populației în domeniul situațiilor de urgență „Voluntariat – crez și dăruință de la mic la mare”. Proiectul, unic la nivel național, este derulat de Primăria comunei Havârna în parteneriat cu ISU Botoșani și Societatea Națională de Cruce Roșie România – Filiala Botoșani, în perioada 31.08 – 02.09.2017.
Astfel, de joi până sâmbătă, cetățenii din Havârna și localitățile învecinate sunt invitați să participe la activitățile de informare și educare preventivă, inclusiv la instruirea pompierilor voluntari din orașul Darabani și comunele Hvârna, Hudești, Rădăuți Prut, Cordăreni, Păltiniș, Ibănești, Suharău și Cristinești, pe terenul de sport din fața Primăriei Havârna.
Cetățenii vor putea să se familiarizeze cu specificul meseriei de salvator, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste și voluntare participă la misiunile de salvare.
Totodată, vor primi sfaturi despre cum să prevină sau să se comporte într-o situaţie de urgenţă, fie că este vorba de incendiu, cutremur sau inundaţie.
De asemenea, vor putea asista la întreceri sportive între pompierii voluntari (realizarea dispozitivului de intervenție, acordarea de prim ajutor, precum şi la simularea unei intervenţii în caz de incendiu).
În cadrul celor 78 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă existente la nivelul judeţului Botoşani își desfășoară activitatea 2.748 de persoane, dintre care 103 angajați și 2.645 voluntari și doar 14 au în dotare autospeciale de intervenție.
În evidența consiliilor locale există un număr mare de utilaje și materiale de intervenție ce pot fi folosite de SVSU, în funcție de tipurile de risc ce se manifestă la nivelul sectoarelor de competență.
În anul 2016, serviciile voluntare pentru situații de urgență au participat la stingerea a 337 de incendii din care 313 în cooperare cu forțele ISU Botoșani, 24 stinse în mod independent.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.