Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Elevii și profesorii de la trei școli (Şcoala Gimnazială nr.1 Cordăreni, Şcoala Gimnazială nr.1 Dumeni şi Şcoala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești) au ținut să serbeze în acest an Ziua Națională a României printr-o serie de activități cultural-educative, care să marcheze unul dintre cele mai importante momente din istoria noastră: „Unirea cea mare”.
Ziua Naţională a României a fost sărbătorită de elevi și profesori printr-o serie de activități cultural-educative derulate în cadrul proiectului educativ – „România în straie de sărbătoare”, activitatea fiind la prima ediție. S-au încheiat parteneriate între școlile participante la activități și primăria comunei Cordăreni. Activitățile au fost coordonate de Aiacoboaie Simona, profesor la Şcoala Gimnazială nr.1 Cordăreni.
Parteneriatul a cuprins mai multe activităţi desfăşurate pe parcursul lunii noiembrie care au prevăzut realizarea unei expoziţii de desen specifice acestui eveniment de către elevii de la cele trei școli partenere coordonați de profesori, expoziţie care se poate fi vizitată în incinta Căminului Cultural până pe 8 decembrie 2017. Elevii coordonați de consilierul educativ Simona Aiacoboaie în colaborare cu profesorii Gușulei Gheorghina de la Școala Gimnazială nr.1 Cordăreni, doamna Munteanu Mirela coregraf al ansamblului „Cordăreanca”, profesori Constantin Iulian, Lungu Elena și Ostafie Maria Școala Gimnazială nr.2 Dumeni, Asociația Vlăstarele lui Enescu și Gavriluță Paula Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, au prezentat un recital de cântece și poezii patriotice, suite de dansuri populare specifice zonei spre aducerea aminte a actelor istorice înfăptuite în acele timpuri.
La acest eveniment au luat parte profesori, elevi, părinți, doamna director a Școlii Gimnaziale nr.1 Cordăreni, Abuhaie Alina şi reprezentanți ai Primăriei Cordăreni în frunte cu primarul Dumitraș Cristi, căruia îi mulţumim pentru implicarea directă, atât fizică cât şi financiară, în cadrul acestui proiect.
„Veşnicia s-a născut la sat!” spunea poetul Lucian Blaga. Satul românesc este acela ce poartă peste ani tradiţia portului, cântecului şi dansului popular. Cât timp le cunoaştem şi le transmitem din generaţie în generaţie vom rămâne veşnic: români. Cântecul popular ne reprezintă aşa cum am fost şi suntem: fraţi uniţi pe glia aceasta scăldată de sânge, pe meleaguri îndrăgite de ţăranii şi conducatorii lor.
„La mulţi ani, dragi români!!!”
Prof. Aiacoboaie Simona
Prof. Constantin C. Iulian
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.