Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un puternic incendiu a avut loc joi, 19 aprilie 2018, în jurul orei 14:20, într-o gospodărie din satul Oroftiana, comuna Suharău.
La locul indicat s-a deplasat o autospecială cu apă şi spumă de la Punctul de Lucru Darabani cu patru subofițeri și o autospecială din cadrul SVSU Darabani. Ulterior a fost solicitat ajutorul pompierilor dorohoieni, la fața locului deplasându-se și două autospeciale cu opt subofițeri și un ofițer din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi.
„La fața locului s-au deplasat trei autospeciale cu apă şi spumă și un echipaj din cadrul SVSU Darabani. Pompierii militari au intervenit cu promptitudine pentru localizarea și lichidarea incendiului și limitarea pagubelor produse de acesta. Au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, iar incendiu a distrus bunuri în valoare de circa 50.000 lei . Intervenția a fost foarte dificilă din cauza vântului puternic și posibilității de propagare la celelalte locuințe învecinate.”, a declarat pentru Dorohoi News, lt. col. Sorin Barbacariu, comandantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi.
Incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unei case și, din cauza vântului puternic, s-a propagat și la un grajd, un depozit de furaje și cotețul cu animale. În urma incendiului au murit doi porci, trei capre și șase găini, fiind salvate de pompieri opt capre, trei viței și 20 de găini. Aceștia au limitat propagarea incendiului la cele trei case din apropiere și au protejat casa de locuit, fiind afectat de incendiu doar acoperișul acesteia. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este foc deschis în spații deschise.
Pompierii sfătuiesc cetățenii să evite focul deschis în spații deschise, cu precădere în zilele în care este vânt puternic!
Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente care pot avea consecinţe grave, este necesar ca cetăţenii să cunoască și să respecte următoarele prevederi generale:
- condiţii meteorologice fără vânt;
- colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
- executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
- curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
- desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
- asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
- supravegherea permanentă a arderii;
- stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii. (Andrei B.)
Autor: DorohoiNews.ro
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.