Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un șarpe imens a fost văzut zilele acestea pe malul stâng al Prutului, de către polițiștii de frontieră moldoveni de la PTF Ungheni. Reptila de aproape doi metri se afla într-un copac aflat chiar pe malul apei, în preajma Podului Eiffel.
Contactată de reporterii Deschide.MD, ofiţerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Noviţchi, a declarat că polițiștii s-au asigurat ca în preajmă să nu fie alte persoane și l-au coborât de pe copac. Potrivit estimărilor reptila avea între 1,5m și 2m.
Întrebată dacă șarpele nu prezintă pericol pentru oamenii din regiune și dacă nu cumva se impunea izolarea lui, sursa citată ne-a spus că în acolo este interzisă aflarea altor persoane întrucât este zonă de frontieră.
Reieșind din informațiile publice cu privire la speciile de șerpi care pot fi întâlniți în R.Moldova, putem desprinde două opțiuni: fie este vorba despre Șarpele lui Esculap, fie de Șarpele cu abdomen galben (cunoscut și cu denumirea de „șarpele rău”).
Șarpele lui Esculap (Zamenis longissimus, cu o denumire mai veche Elaphe longissima longissima) este un șarpe neveninos din familia colubride (Colubridae) răspândit în centrul și sudul Europei (inclusiv în România și Republica Moldova), în jurul Mării Caspice, în Turcia, Armenia, Caucaz. Este un șarpe mare cu o lungime de până la 2 m. Are un aspect zvelt, capul mic și îngust, coada lungă și subțire. Spatele este brun cu mulți solzi dungați în lung cu alb. Pe laturile capului are două pete gălbui. Abdomenul este alb-gălbui. Are o dunga închisă între ochi și colțul gurii. Se mișcă lent, dar se cațără foarte bine în copaci. Când este prins, se repede furios și mușcă. Exemplarele tinere și semiadulte se hrănesc cu șopârle, iar adulții cu rozătoare (șoareci, șobolani) și mamifere insectivore (cârtițe).
Șarpele rău sau șarpele cu abdomenul galben (Dolichophis caspius, cu o denumire mai veche Coluber jugularis caspius) este un șarpe neveninos din familia colubridelor (Colubridae), de până la 2 m lungime, care trăiește în locurile uscate și călduroase din silvostepa din sud-estul Europei (inclusiv în România și Republica Moldova). Este cel mai rapid șarpe din R.Moldova, alunecând cu viteza săgeții, încât de-abia poate fi văzut. Se cațără cu mare iuțeală pe arbuști, copaci și pe stânci. Este un șarpe agresiv și rău, mai ales masculii. Atacă omul la față sau la mână; mușcătura nu este veninoasă, dar este dureroasă, sângerează și se poate infecta. Atacă și oile sau vacile aflate la păscut mușcându-le de bot. Sursa: deschide.md
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.