Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
E.ON, unul dintre cei mai importanţi investitori de pe piaţa energetică, a continuat în 2010 planurile de consolidare a poziţiei importante pe care o deţine în România.
O realizare remarcabilă a E.ON în România o reprezintă fuziunea activităţilor de vânzări de gaze naturale şi electricitate, aprobată în 2 noiembrie anul trecut de către Adunările Generale ale Acţionarilor E.ON Gaz România şi E.ON Moldova Furnizare.
Astfel, după doi ani de la demararea proiectului, E.ON devine şi din punct de vedere legal furnizor integrat de servicii energetice, deservind 1,5 milioane de consumatori de gaze naturale şi 1,4 consumatori de electricitate din nordul ţării.
Numele companiei este E.ON Energie România şi are următoarea structură a acţionariatului: E.ON România SRL:51% Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri :31,82%, Electrica S.A.: 3,78% şi Fondul Proprietatea SA: 13,40%. Compania E.ON Energie România are 590 de angajaţi.
Cotele de piaţă*:
- Gaz: 43,24% pe piaţă reglementată; 4,72% pe piaţa liberă
- Electricitate: 13% piaţă reglementată; 3% piaţă liberă
(* Conform Rapoartelor ANRE din noiembrie 2010)
Obiectivele principale ale companiei sunt continuarea planurilor de consolidare a poziţiei E.ON pe piaţa de furnizare de energie din România prin dezvoltarea portofoliului de clienţi şi asigurarea securităţii furnizării de gaze naturale şi electricitate pentru consumatori.
„Beneficiile fuziunii constau într-o poziţionare mai bună faţă de competitori şi crearea condiţiilor necesare pentru dezvoltarea afacerii, îmbunătăţirea calităţii serviciilor, dezvoltarea de noi produse adaptate nevoilor clienţilor, angajarea forţei comune de vânzări, precum şi centralizarea managementului de vânzări”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General E.ON România.
E.ON Energie România îşi va concentra eforturile în perioada următoare pentru a fi recunoscută ca furnizor de soluţii energetice competitive şi de încredere şi în afara zonelor tradiţionale de activitate.
Una dintre principalele provocări pentru E.ON Energie România rămâne situaţia dificilă a activităţii de furnizare a gazelor naturale, întrucât preţul de achiziţie al gazelor nu este acoperit prin preţul final reglementat pentru consumatorii captivi.
Astfel, pe parcursul anilor 2009 şi 2010 nivelul costurilor neacoperite au depăşit 400 de milioane RON, iar potrivit prognozelor noastre situaţia va continua şi în primul trimestru al acestui an, când se estimează acumularea a noi costuri de peste 240 milioane lei.
„Suntem convinşi că o soluţie inteligentă care să ajute economia să crească, să ajute operatorii din regiune, dar care să protejeze şi consumatorii vulnerabili trebuie şi poate fi găsită”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General E.ON România.
Situaţia actuală trebuie urgent revizuită, deoarece nu este nici sustenabil şi nici acceptabil ca activitatea E.ON de furnizare gaze să înregistreze în mod constant pierderi. (DorohoiNews.ro)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.