Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pe perioada stării de urgență, salvatorii botoșăneni au avut aproape 1 000 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 17 intervenții pe zi. Împarțite pe categorii, este vorba de 663 intervenții SMURD, 178 de incendii și 150 alte intervenții (transport persoane în carantină, transport persoane supraponderale, prevenirea unor incendii în urma producerii unor accidente rutiere, deblocare uși, decontaminare, salvare animale, etc.).
Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul misiunilor a scăzut cu 33%.
Misiunile în plus, înregistrate anul trecut, se referă la verificarea locațiilor unde au fost amenajate secțiile pe votare pentru alegerile europarlamentare, la supravegherea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, dar și asigurarea intervenției operative în cazul producerii unor situații de urgență la lăcasele de cult, în Noaptea de Înviere, precum și la activitățile de recunoaștere în teren și acțiunile de educare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.
Îngrijorător este faptul că, pe timpul stării de urgență s-a înregistrat un număr mare de incendii. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul incendiilor a crescut de la 160, câte s-au înregistrat în 2019, la 178, anul acesta.
Din cele 178 de incendii, 123 s-au produs ca urmare a nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul igienizării terenurilor prin arderea resturilor vegetale.
Deasemenea, pe perioada stării de urgență, ISU Botoșani a asigurat suport operațional și flux informațional la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, precum și alte măsuri conexe.
Indiferent de vremuri, prioritatea salvatorilor botoșăneni rămâne protecția și salvarea vieții semenilor, motiv pentru care vor depune, în continuare, un efort concentrat și susținut pentru a-și ajuta semenii la nevoie.
Totodată, recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.