Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În plină ascensiune a coronaviruslui în România, când spălatul pe mâini este esenţial, când primim zilnic mesaje RO-ALERT să menținem igiena mâinilor, să ne spălăm după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat, în municipiul Dorohoi nu curge apă la robinete de două zile.
Așadar haideți să sărbătorim astăzi Ziua mondială a spălatului pe mâini!
În fiecare an, pe 15 octombrie, marcăm la nivel mondial, Ziua mondială a spălatului pe mâini. Pentru prima dată, Ziua mondială a spălatului pe mâini a fost marcată în 2008, an care a fost declarat de Națiunile Unite — Anul Internațional al Stării de Salubrizare.
Spălatul pe mâini este cea mai eficientă modalitate pentru prevenirea mai multor boli, inclusiv infecția cu noul coronavirus. În timpul unei pandemii globale, una dintre cele mai ieftine, mai ușoare dar și mai importante metode de a preveni răspândirea unui virus este să vă spălați mâinile frecvent cu apă și săpun.
Cum mă spăl pe mâini?
Mâinile sunt principalii purtători ai germenilor care cauzează boli. Pentru spălarea corectă și eficientă a mâinilor trebuie să fie practicată în mod corect prin efectuarea următorilor pași:
Udați-vă mâinile cu apă.
Dați cu săpun spatele mâinilor, încheieturilor, aplicați spălatul spațiului dintre degete şi de sub unghii.
Se curăță timp de cel puțin 20 de secunde.
Clătiți mâinile cu apă.
Uscați-vă mâinile cu un prosop de hârtie, care ulterior îl aruncați.
Când ar trebui să mă spăl pe mâini?
În contextul prevenirii COVID-19, trebuie să vă asigurați că vă spălați mâinile în următoarele momente:
După ce vă suflați nasul, tușiți sau strănutați
După vizitarea unui spațiu public, inclusiv transport în comun, piețe și lăcașuri de cult
După atingerea suprafețelor din afara casei, inclusiv bani
Înainte, în timpul și după îngrijirea unei persoane bolnave
Înainte și după mâncare
Specialiștii în sănătate publică recomandă spălatul pe mâini și după utilizarea toaletei, înainte de mâncare, înainte să începem să gătim, când intrăm în casă, după schimbarea scutecelor la un copil, după ce ne-am jucat cu animalele de companie; înainte de scoaterea sau introducerea lentilelor de contact, după manipularea gunoiului, după utilizarea tastaturii, a altor dispozitive și accesorii electronice și ori de câte ori sunt mâinile murdare.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.