Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă, este nevoie de o schimbare de atitudine” (Albert Einstein).
În perioada 12.04.2021 – 30.06.2021 s-a derulat la Școala Gimnazială ”Dimitrie Pompeiu” Broscăuți proiectul educațional de educație ecologică ”Un mediu curat pentru o viață sănătoasă”.
Inițiatorul proiectului a fost Primăria Comunei Broscăuți reprezentată de domnul primar Agheorghițoaei Aurel – Costel iar parteneri au fost Școala Gimnazială ”Dimitrie Pompeiu” Broscăuți reprezentată de d-na director prof. Apostol Iuliana – Andreea și ASOCIAȚIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ ”ECOPROCES” BOTOȘANI reprezentată de domnul director Aparaschivei Ovidiu.
Proiectul și-a propus creșterea nivelului de informare și conștientizare cu privire la necesitatea colectării selective și reciclării deșeurilor în rândul elevilor și responsabilizarea acestora prin implicarea activă într-o competiție pozitivă.
Întreaga acțiune s-a desfășurat sub forma unui concurs: elevii au adus la școală peturi compactate, hârtie și carton. În fiecare zi cantitățile au fost cântărite și contabilizate. La finalul campaniei de ecologizare, elevii declarați câștigători (în ordinea descrescătoare a numărului de kg. aduse) au beneficiat de o excursie gratuită de 3 zile în județul Maramureș, în perioada 4-6 august 2021.
Întreaga cheltuială privind cazarea, intrările la muzee și mănăstiri pentru și masa a fost suportată de către domnul primar Agheorghițoaei Aurel – Costel din veniturile personale. Deplasarea s-a realizat cu microbuzul școlii iar grupul a fost însoțit de organizatori: primar – Agheorghițoaei Aurel – Costel și director – prof. Apostol Iuliana – Andreea.
S-au respectat măsurile impuse de contextul epidemiologic actual pe toată durata excursiei. Obiectivele turistice vizitate au fost:
- Mănăstirea Voroneț
- Muzeul Național al Ouălor încondeiate de la Ciocănești
- Cascada Cailor
- Muzeul Satului Maramureșean (Sighetu Marmației)
- Mănăstirea Săpânța – Peri
- Cimitirul Vesel Săpânța
- Mănăstirea Bârsana
- Pasul Ciumârna numit și Pasul Palma
- Mănăstirea Moldovița
- Mănăstirea Sucevița
- Mănăstirea Putna
Elevii au fost încântați, bucurându-se de roadele muncii lor. Proiectul a fost un succes, mărturie stând fotografiile realizate, impresiile cu care au rămas participanții precum și bucuria din ochii acestora. Părinții au adus mulțumiri domnului primar care merită toată aprecierea pentru inițiativă, implicare și efort financiar.
Instituțiile partenere în proiect își doresc să continue astfel de acțiuni și speră să atragă de partea lor și sponsori pentru a putea realiza acest lucru.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.