Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În mai puțin de șase ore, marți, 29 iunie 2022, pe raza județului Botoșani, s-au produs cinci incendii. Botoșani, Prăjeni, Păltiniș Corlăteni și Todireni sunt localitățile unde au avut loc aceste evenimente.
La Prăjeni, Păltiniș și Corlăteni, incendiile nu s-au soldat cu pagube materiale. A ars vegetația uscată de pe 23 de hectare. Pompierii au depus un efort deosebit pentru a opri propagarea flăcărilor.
La Botoșani, din cauza suprasolicitării instalației electrice, s-a aprins izolația unui cablu.
Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs la Todireni, acolo unde o fetiță, în vârstă de 5 ani, s-a jucat cu chibriturile și a incendiat furajele de lângă un adăpost de animale. Flăcările s-au extins cu repeziciune la clădire, dar și la o altă anexă din gospodăria vecinilor. Chemați în ajutor, pompierii militari de la Garda de Intervenție Trușești, dar și pompierii voluntari din comunele Todireni și Albești, au intervenit pentru stingerea incendiului cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de două ore. În incendiu au pierit doi porci și 28 de păsări.
Informare preventivă!
Nu lăsați la îndemâna copiilor chibrituri, brichete sau alte mijloace de aprinder!
Focul îi fascinează pe copii. Brichete, lumânări sau chibrituri sunt lucruri pe care ei le văd ca pe un mijloc de a experimenta. O joacă nevinovată însă, se poate transforma într-un incendiu de proporții.
La nivel național, dar și în Botoșani, au fost cazuri în care copiii și-au pierdut viața în infernul provocat chiar de ei. Din fericire, în ultimii ani, în județul nostru am fost feriți de astfel de tragedii, însă trebuie să fim, în continuare, precauți.
Vorbiți cu cei mici despre pericolul focului și explicați-le ce se poate întâmpla dacă se joacă cu brichete sau chibrituri, în casă sau în gospodărie. Ei trebuie să cunoască riscurile la care se expun și să înțeleagă de ce le este interzis să folosească astfel de obiecte.
Un simplu „Nu ai voie!” le poate stârni și mai mult curiozitatea și de aceea este foarte important să avem grijă de ei și chiar să le dăm exemple de situații care se pot întâmpla.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.