Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
„Pelerinajul reprezintă o mărturie a credinței noastre și o bucurie pe care o împărtășim altora”. (Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, în data de 23 iunie, în Duminica Rusaliilor, protopopiatul Dorohoi a organizat la nivel de oraș, pelerinajul pedestru la mănăstirea Gorovei. Prin acest pelerinaj "altfel" , pelerinii s-au bucurat de mergerea pe jos din municipiul Dorohoi, mai exact de la bisericuța de lemn din oraș și până la mănăstire, fiindu-le alături părintele protopop Ionuț Apetrei. Totodată, pelerinii s-au bucurat și de participarea la slujba privegherii cu ocazia hramului mănăstirii Gorovei - „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, momentul de rugăciune fiind o încununare a jertfei lor dar și o recunoștință adusă atât lui Dumnezeu, cât și Sfântului Ioan pentru toate binefacerile dăruite.
Importanța acestor pelerinaje constă foarte mult în redescoperirea vechilor tradiții, mai exact, când în perioada marilor hramuri, creștinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune. Părintele Nicodim Petre, starețul mănăstirii Bucium preciza despre pelerinajul pedestru că este „un exercițiu de normalitate, în care oamenii mai lasă telefonul, grijile lumii și își acordă răgazul de a dialoga între ei, de a se ruga, de a-și aduce aminte de cei care au mers și ei pe vremuri în pedestru”.
Redăm în cele ce urmează impresii ale participanților:
„Spre sfârșitul pelerinajului pedestru, am simțit o epuizare profundă. Fiecare pas parcurs în ultima parte a drumului a fost o luptă împotriva oboselii, dar și un exercițiu de voință și credință. Când am ajuns insă, am fost copleșită de un sentiment de implinire și bucurie pentru că am reușit să parcurg acest traseu relativ lung. Timpul petrecut pe drum, departe de agitația cotidiană, mi-a permis să simt o liniște interioară. Pe parcursul pelerinajului, am avut ocazia să mă bucur de natura în toată splendoarea, să leg prietenii cu oameni deosebiți și să cunosc povești de viață, cu totul deosebite, în care lucrarea lui Dumnezeu a fost providențială. A fost o experiență deosebită care ne-a permis tuturor să ne apropiem de Dumnezeu și să îl cinstim pe Sfântul Ioan Botezatorul, care ne ocrotește, prin icoana sa făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Gorovei". (Maria Casiana Apetrei)
"Un drum greu, dar o călătorie frumoasă! Acest pelerinaj pedestru a fost unul dintre cele mai plăcute moduri de a te reconecta cu natura si de ați reîncărca bateriile. Deși obositor, drumul a contribuit la Împărtășirea din frumusețea care ne înconjoară, oferind timp participanților să mediteze asupra sensului vieții ca înaintare catre Împărăția lui Dumnezeu, la care Sfântul Ioan Botezatorul ne cheamă pe toți, prin viața și cuvântul său". (Ștefan Onofrei)
Mulțumim tuturor pelerinilor participanți pentru toată osteneala și jertfa și fie ca Sfântul Ioan Botezătorul să răsplătească tuturor cu cele spre mântuire! Emanuel Simean (elev în clasa a XII-a, Seminarul Teologic Dorohoi)
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.