Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În perioada 9 - 13 septembrie 2024, reprezentanții tuturor structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat activități pe linia siguranţei şcolare, atât în proximitatea, cât și în unităţile de învăţământ preuniversitar.
La data de 9 septembrie 2024, aceștia au participat la festivitățile de deschidere a noului an școlar, acest moment reprezentând un prim pas în consolidarea parteneriatului pentru siguranță dintre copii, părinți, cadre didactice și reprezentanții M.A.I.
Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice, peste 400 de poliţişti, și jandarmi au acţionat în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, prin includerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii şi plecării, la şi de la cursuri, a elevilor.
De asemenea, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, au fost prezenți poliţiştii rutieri.
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au reluat activitățile de menținere a ordinii publice, în zona instituțiilor de învățământ.
Astfel, prima săptămână a noului an școlar a adus o intensificare a patrulelor de ordine publică, prioritatea acestora fiind siguranța elevilor pe traseele de afluire și defluire.
În continuare, echipajele de jandarmi vor patrula zilnic în zonele adiacente instituțiilor de învățământ, pe traseele de afluire și defluire, atât pentru prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru a fi în măsură să reacționeze cu operativitate dacă situația o va impune.
Jandarmii botoșăneni vor desfășura activități preventive și educative pe tot parcursul anului școlar, alături de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, în vederea prevenirii oricăror fapte contravenționale sau penale în rândul elevilor.
Siguranța copiilor este prioritară și de aceea, atât cadrele didactice, cât și elevii trebuie să acorde o atenție deosebită respectării normelor de prevenire a incendiilor.
În prima săptămână de școală, pompierii au desfășurat acțiuni de informare preventivă și educare preventivă în licee, școli și grădinițe, fiind distribuite pliante și sfaturi din cadrul campaniilor “Risc” și “Nu tremur la cutremur”. Acestea au început încă din prima zi a anului școlar 2024 - 2025 și vor continua, chiar și pe timpul vacanțelor.
Ieri, sute de elevi din Darabani, Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești și Coțușca au fost angrenați în activități de informare și educare preventivă, exerciții demonstrative și activități interactive, organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România.
Și dacă tot le-au stârnit curiozitatea și i-au asaltat cu întrebări, pompierii le-au explicat celor copiilor, pe înțelesul lor, despre lucrurile pe care nu trebuie să le facă pentru că sunt periculoase și le-am dat sfaturi despre cum își pot petrece timpul liber aflând informații care le vor fi de folos, în viitor.
Specialiștii ISU Botoșani vor continua și acțiunile de îndrumare și control în instituțiile de învățământ, astfel încât eventualele nereguli constatate să fie eliminate.
De asemenea, vor fi organizate și exerciții care au ca scop formarea unui comportament preventiv specific tipurilor de risc. Pe timpul acestora, va fi exersat modul de comportare în cazul producerii unui incendiu sau cutremur.
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
În prima săptămână de debut a noului an școlar, specialiștii CPECA Botoșani au demarat programele preventive în unitățile de învățământ din județ, adaptate pentru fiecare categorie de vârstă, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a.
Pentru identificarea şi implementarea celor mai bune soluţii, necesare asigurării unui climat optim pentru elevi şi cadrele didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar, în scopul creşterii gradului de siguranţă în mediul şcolar, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor continua derularea acţiunilor şi activităţilor specifice pe tot parcursul anului şcolar 2024 - 2025.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.