Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Luna septembrie vine cu o mulțime de evenimente care vor păstra strălucirea toamnei. Oferta diversificată cuprinde festival de muzică populară, concerte, concursuri, expoziție de carte toate organizate cu ocazia sărbătoririi a 617 ani de atestare documentară a municipiului Dorohoi.
Deschiderea oficială a evenimentului Ziua Municipiului Dorohoi are loc vineri, 27 septembrie, de la ora 17:00 pe scena amplasată în centrul orașului, Piațeta „Grigore Ghica” cu micii artiști dorohoieni, copii de la școlile și cluburile de dans din Dorohoi.
ANDRA CERNUȘCĂ, LUPU COSMINA, RALUCA ȘI MARIA AXINTE ne vor oferi câteva medalioane populare.
GRUPURILE DORO - FOLK și ACASĂ coordonate de prof. Ana Camelia Andrieș ne vor transmite dragostea lor pentru muzica folk. TRUPELE DE DANS POPULAR ȘI SOLIȘTI VOCALI instruite de prof. Alin Chiorăscu și TRUPELE DE DANS instruite de prof. Constantin Dicu ne vor împărtăși bucuria de a trăi muzica prin dans. Din programul muzical nu va lipsi nici GRUPUL VOCES coordonat de prof. Paul Ciprian Mihai.
Seara continuă cu GALA PERFORMANȚELOR ȘCOLARE, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați elevii din anii terminali care au obținut rezultate deosebite la examenul de bacalaureat și evaluare națională. Dorohoianul DJ VICTORR va încerca să integreze buna dispoziție, muzica potrivită și senzația că ești la un spectacol de unde n-ai vrea să pleci prea curând.
Punctul culminant al serii va fi concertul ANDREI. Cu hituri care au făcut înconjurul lumii, Andra va încheia seara în cel mai spectaculos mod posibil. Ca și în anii precedenți, spectacolul va fi prezentat de actorul VLAD BABA.
Anul acesta în cuprinsul evenimentului dedicat zilei municipiului se va desfășura și Festivalul Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”. Aflat deja la a XVIII-a ediție, festivalul reprezintă unul din cele mai îndrăgite manifestări din municipiul Dorohoi având un impact foarte mare asupra dezvoltării zonei din punct de vedere turistic și cultural, întrucât anual participă aprox. 500 - 600 artiști din țară și din străinătate: Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brăila, București, Călărași, Covasna, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Suceava, Vaslui, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Serbia.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc, sâmbătă 28 septembrie ora 17:00, pe scena amplasată în piațeta „Grigore Ghica’’ cu secțiunea soliști vocali și instrumentiști acompaniați de membrii talentați ai Orchestrei „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, conducerea muzicală prof. Marcel Dupu.
Duminică - 29 septembrie programul va începe la ora 11:30 cu parada portului popular, ruta Parcul Cholet - Blocul Turn - Pietonalul „Grigore Ghica” - Primăria Municipiului Dorohoi. Tineri frumoși vor purta cu mândrie costume populare, care vor defila prin centrul orașului pentru a păstra tradiția și a reprezenta cu cinste identitatea culturii noastre naționale.
Începând cu ora 14:00 va avea loc festivitatea de premiere a concurenților individuali și evoluția invitaților speciali: ANDREEA HAISAN, Ansamblul de dansuri populare „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga”, coordonator, maestrul coregraf, Valentin Rău și soliști „Muguri de Tezaur” din județul Botoșani.
În cele din urmă ne vom bucura de evoluția formațiilor și ansamblurilor din țară și străinătate.
Pasiunea pentru folclor și mândria de a fi parte din Ansamblul „Mugurelul”, s-au transmis din tată în fiu, de la bunic la nepoți, astfel că astăzi, se pot bucura cu toții de aniversarea celor 40 de ani ai acestei frumoase „povești”.
Asociația „Împreună prin Cultură”, în parteneriat cu Biblioteca Municipală Dorohoi - Secția copii, organizează în perioada 16 septembrie - 5 octombrie 2024 un concurs de creație literară destinat copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, intitulat „O poveste încâlcită”.
Tema concursului este una originală și plină de umor, inspirată din basmele românești. Participanții vor crea o poveste care să includă cel puțin două personaje renumite din basme, precum Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Zmeul sau Baba Cloanța, și să le plaseze în situații comice și neobișnuite. Povestea trebuie să respecte cele cinci etape clasice ale acțiunii narative, iar locul desfășurării să fie în zone cunoscute din Dorohoi și împrejurimi, precum parcuri, monumente sau clădiri istorice.
Premiile vor fi oferite de Asociația „Împreună prin Cultură”, sâmbătă, 5 octombrie 2024, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.
În perioada 23 septembrie - 11 octombrie Biblioteca Municipală Dorohoi vă recomandă să vizionați expoziția „Dorohoiul din cărți”.
Haideți să ne bucurăm împreună de sărbătoarea întregii noastre comunități!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.