Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Luni, 5 septembrie 2011 este ziua în care tinerii cu dizabilităţi fizice severe, membrii ai Asociaţiei IHTIS ne invită la dialog. Cu siguranţă, multi dintre noi, cei sănătoşi fizic, nu îndrăznesc a se întreba: CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE? Şi totuşi, ei au avut curajul nu doar să-şi pună această întrebare ci, mai mult, au şi găsit o multitudine de răspunsuri, pe care vor să le supună discuţiei.
Desigur, mulţi se întreabă despre ce ar putea vorbi un tânăr cu dizabilităţi fizice severe, când până acum doar “lumea ajutoarelor” îi caracteriza? Iată, tinerii cu dizabilităţi de la IHTIS au evadat din acea “lume”, alegând o viaţă demnă în care susţin cu tărie că: NU POT NU EXISTĂ. Ei s-au confruntat şi cunosc cauzele discriminării dar şi modalităţile combaterii acesteia; tot ei pot sublinia diferenţele dintre învăţământul special şi cel integral; rolul asistentului personal este în viziunea lor cu totul altul decât cel ştiut de mulţi dintre noi etc. Diverse asemenea subiecte vor contura normalitatea – aşa cum ar trebui să fie pentru cetatenii oricarei comunitati europene, având ca fundament conceptul că: “Oamenii se nasc liberi şi egali”.
Asociatia IHTIS a pus de fiecare dată preţ pe latura umană, semnalând atât întâmplările positive dar luând totodată atitudine atunci când situaţiile discriminatorii sugerau o “normalitate personală” în dezavantajulindividului dar şi al întregii comunităţi.
Proverbul “să stăm strâmb, dar să judecăm drept” poate fi sugestiv pentru această împreună-lucrare creştină pe care tinerii cu dizabilităţi ortodocşi se străduiesc de câteva săptămâni bune să o facă posibilă, printr-un proiect inedit, care sugerează credinţă, atitudine, respect şi demnitate fata de sine si fata de cei din jur.
La evenimentul ce va avea loc luni 5 septembrie la Casa de Cultură a Municipiului Dorohoi, între orele 10.00 – 18.00 membrii Asociaţiei IHTIS au invitat reprezentanţi dintre: oficialităţi, presă, biserică, învăţământ special şi integral, protecţie socială, membrii Cenaclului EDITOR etc.
CE POT FACE EU PENTRU COMUNITATE? – este un gest de auto-responsabilizare socială la îndemâna fiecăruia dintre noi. (DorohoiNews.ro)
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.